Meglepő módszerrel szemléltette egy vlogger, miért ne féljünk a turbulenciától

A turbulencia még a tapasztalt utazókat is megijesztheti néha, de segíthet, ha a nehéz pillanatokban felidézzük a videóban látott képsorokat.

Anna Paul egy kis doboz zselé és egy apró szalvétagalacsin segítségével magyarázta el, hogy mi történik, amikor a repülő turbulenciában kerül. Mint mondta, egy valódi pilótától hallotta mindezt.

„Ez vagy te, amint repülsz az égen“ mondja a szalvétagalacsinra utalva, ami a repülőt hivatott megjeleníteni, míg a zselé a légáramlatok megfelelője, amelyek, mint mondja, minden oldalról nyomást gyakorolnak a gépre. Eztuán megkocogtatja a zselé tetejét, illusztrálva a turbulenciát.

@anna..paullFear of flying tip ✈️❤️♬ original sound - Anna Paul

A lényeg az, hogy bár a repülőgép megremeg, fenn marad az égen, ahogyan a szalvéta is a helyén marad a zselében, és nem esik le az edény aljára.

"Szóval nyugodtan hátradőlhetsz, csak zselében zötykölődsz“ – összegzi a prezentációját a lány.

Sajnos azonban, mielőtt nagyon beleélnénk magunkat ebbe az egészbe, Adrian Young légiközlekedési tanácsadó visszaránt a realitások talajára. „Bár az igaz, hogy önmagában a turbulencia miatt nem zuhannak le a gépek, de volt már példa a turbulencia következtében történt balesetekre, igaz, főleg a '60-as években“.

Mint hozzátette, a modern mérnöki munka és a fejlett technológia drasztikusan csökkentette ennek a kockázatát. Ami minket illet, éles helyzetben inkább erre és a zselére gondolunk, mint a balesetekre.

Emellett megfogadhatjuk a pilóta tanácsait is, hogy miket csináljunk, ha félünk a repüléstől, itt pedig magyarázatot kapunk arra, hogy miért is tartanak annyian a légi közlekedéstől.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash)

félelem | repülőgép | baleset | félelem a repüléstől | megnyugtató

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom