Close
Meglepő módszerrel szemléltette egy vlogger, miért ne féljünk a turbulenciától

Meglepő módszerrel szemléltette egy vlogger, miért ne féljünk a turbulenciától

A turbulencia még a tapasztalt utazókat is megijesztheti néha, de segíthet, ha a nehéz pillanatokban felidézzük a videóban látott képsorokat.

Anna Paul egy kis doboz zselé és egy apró szalvétagalacsin segítségével magyarázta el, hogy mi történik, amikor a repülő turbulenciában kerül. Mint mondta, egy valódi pilótától hallotta mindezt.

„Ez vagy te, amint repülsz az égen“ mondja a szalvétagalacsinra utalva, ami a repülőt hivatott megjeleníteni, míg a zselé a légáramlatok megfelelője, amelyek, mint mondja, minden oldalról nyomást gyakorolnak a gépre. Eztuán megkocogtatja a zselé tetejét, illusztrálva a turbulenciát.

@anna..paullFear of flying tip ✈️❤️♬ original sound – Anna Paul

A lényeg az, hogy bár a repülőgép megremeg, fenn marad az égen, ahogyan a szalvéta is a helyén marad a zselében, és nem esik le az edény aljára.

„Szóval nyugodtan hátradőlhetsz, csak zselében zötykölődsz“ – összegzi a prezentációját a lány.

Sajnos azonban, mielőtt nagyon beleélnénk magunkat ebbe az egészbe, Adrian Young légiközlekedési tanácsadó visszaránt a realitások talajára. „Bár az igaz, hogy önmagában a turbulencia miatt nem zuhannak le a gépek, de volt már példa a turbulencia következtében történt balesetekre, igaz, főleg a ’60-as években“.

Mint hozzátette, a modern mérnöki munka és a fejlett technológia drasztikusan csökkentette ennek a kockázatát. Ami minket illet, éles helyzetben inkább erre és a zselére gondolunk, mint a balesetekre.

Emellett megfogadhatjuk a pilóta tanácsait is, hogy miket csináljunk, ha félünk a repüléstől, itt pedig magyarázatot kapunk arra, hogy miért is tartanak annyian a légi közlekedéstől.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash)

félelem a repüléstől | félelem | megnyugtató | repülőgép | turbulencia

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram