Close
Ez az a hangjelzés, amit sosem szeretnél hallani a repülőn

Ez az a hangjelzés, amit sosem szeretnél hallani a repülőn

A rutinos utazók számára a felszállás előtti, légiutas-kísérő által bemutatott tájékoztató rutinszerű, már-már érdektelen. Vannak azonban különböző hangjelzések, amelyek menet közben szintén információkat közölhetnek.

Egy Tommycimato nevű légiutas-kísérő és TikTokker egy videóban magyarázta el, hogy mit jelentenek ezek a hangok.

A repülés során leggyakrabban hallható hangjelzések az utasok figyelmét hívják fel, a magas-mély hangpárt hallató csengés a többi légiutas-kísérővel vagy a pilótafülkével történő kommunikációt jelzi.

Emellett pedig ott van az a hangjelzés, amit remélhetőleg soha nem kell hallanunk.

A három magas és mély hangokból álló jelzés veszélyhelyzetre hívja fel a figyelmet.

@tommycimato#fyp #flightattendant #airline #aviation #travel #explore♬ Vacation – Dirty Heads

Nemrégiben a Qantas Airways is elmagyarázta néhány kódját. A felszállás utáni második hangjelzés szerint ki lehet kapcsolni a biztonsági övet, de van külön olyan csengés is, amelynek értelmében a személyzetnek fel kell készülnie a turbulenciára.

A különböző légitársaságok egyéb kódjaikat biztonsági okokból titokban tartják és bár lehet, hogy felébresztenek bennünket szunyókálás közben, érdemes rájuk odafigyelni, hiszen egyrészről nem univerzálisak, másrészről pedig fontos információkat közölnek.

(Forrás: matadornetwork, fotó: Getty Images)

hangjelzés | repülés | veszélyjelzés | tiktok | érdekesség

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom