Close
Ez az a hangjelzés, amit sosem szeretnél hallani a repülőn

Ez az a hangjelzés, amit sosem szeretnél hallani a repülőn

A rutinos utazók számára a felszállás előtti, légiutas-kísérő által bemutatott tájékoztató rutinszerű, már-már érdektelen. Vannak azonban különböző hangjelzések, amelyek menet közben szintén információkat közölhetnek.

Egy Tommycimato nevű légiutas-kísérő és TikTokker egy videóban magyarázta el, hogy mit jelentenek ezek a hangok.

A repülés során leggyakrabban hallható hangjelzések az utasok figyelmét hívják fel, a magas-mély hangpárt hallató csengés a többi légiutas-kísérővel vagy a pilótafülkével történő kommunikációt jelzi.

Emellett pedig ott van az a hangjelzés, amit remélhetőleg soha nem kell hallanunk.

A három magas és mély hangokból álló jelzés veszélyhelyzetre hívja fel a figyelmet.

@tommycimato#fyp #flightattendant #airline #aviation #travel #explore♬ Vacation – Dirty Heads

Nemrégiben a Qantas Airways is elmagyarázta néhány kódját. A felszállás utáni második hangjelzés szerint ki lehet kapcsolni a biztonsági övet, de van külön olyan csengés is, amelynek értelmében a személyzetnek fel kell készülnie a turbulenciára.

A különböző légitársaságok egyéb kódjaikat biztonsági okokból titokban tartják és bár lehet, hogy felébresztenek bennünket szunyókálás közben, érdemes rájuk odafigyelni, hiszen egyrészről nem univerzálisak, másrészről pedig fontos információkat közölnek.

(Forrás: matadornetwork, fotó: Getty Images)

utazás | titok | veszélyjelzés | tiktok | érdekesség

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom