Ez az a hangjelzés, amit sosem szeretnél hallani a repülőn

A rutinos utazók számára a felszállás előtti, légiutas-kísérő által bemutatott tájékoztató rutinszerű, már-már érdektelen. Vannak azonban különböző hangjelzések, amelyek menet közben szintén információkat közölhetnek.

Egy Tommycimato nevű légiutas-kísérő és TikTokker egy videóban magyarázta el, hogy mit jelentenek ezek a hangok.

A repülés során leggyakrabban hallható hangjelzések az utasok figyelmét hívják fel, a magas-mély hangpárt hallató csengés a többi légiutas-kísérővel vagy a pilótafülkével történő kommunikációt jelzi.

Emellett pedig ott van az a hangjelzés, amit remélhetőleg soha nem kell hallanunk.

A három magas és mély hangokból álló jelzés veszélyhelyzetre hívja fel a figyelmet.

@tommycimato#fyp #flightattendant #airline #aviation #travel #explore♬ Vacation - Dirty Heads

Nemrégiben a Qantas Airways is elmagyarázta néhány kódját. A felszállás utáni második hangjelzés szerint ki lehet kapcsolni a biztonsági övet, de van külön olyan csengés is, amelynek értelmében a személyzetnek fel kell készülnie a turbulenciára.

A különböző légitársaságok egyéb kódjaikat biztonsági okokból titokban tartják és bár lehet, hogy felébresztenek bennünket szunyókálás közben, érdemes rájuk odafigyelni, hiszen egyrészről nem univerzálisak, másrészről pedig fontos információkat közölnek.

(Forrás: matadornetwork, fotó: Getty Images)

utazás | tiktok | titok | repülés | hangjelzés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom