Close
Végre Európa egyik legszebb országa is eltörli a beutazási korlátozásait

Végre Európa egyik legszebb országa is eltörli a beutazási korlátozásait

Megvan a dátum.

A turistaszezon beindulásának közeledtével az egyik legnépszerűbb európai úti cél úgy döntött, megszünteti a világjárvány idején bevezetett szankciókat.

Eszerint Svájc május 2-től eltörli a beutazásra vonatkozó előírásokat.

Ettől a naptól kezdve semmiféle Coviddal kapcsolatos igazolást nem kérnek, vagyis a nem beoltottak is gond nélkül átléphetik a szépséges ország határait (korábban ők csak bizonyos feltételek teljesülése mellett tehették ezt meg).

A Svájcba történő beutazáshoz csupán az elengedhetetlen „hagyományos” okmányokra (például útlevélre) lesz szükség.

Jelen állás szerint még érvényes oltási igazolás, vagy egy olyan dokumentum bemutatása kell a beutazáshoz, ami bizonyítja, hogy az utas átesett a betegségen.

A korlátozások eltörlése azért történhetett meg, mert Svájcban az utóbbi időben egyre kevesebb covidos esetet regisztráltak.

A svájci Alpok csodálatos hegyvonulatai sok száz kirándulóutat rejtenek, melyek apró falvak mellett is elhaladnak. Ezeken a világvégi kis településeken könnyen érezhetjük azt, hogy megállt az élet. A kristálytiszta levegő, a csípős hideg, a romantikus táj pedig igazán csábító azok számára, akik elszöknének a világ elől, elcsendesednének a mindennapok zsivajában. Összeállításunkban hat olyan hegyvidéki falut mutatunk be, ahová minden gondolkodás nélkül elindulnánk.

(Forrás: The Points Guy, Schengenvisainfo.com, fotók: Getty Images)

korlátozás | covid | beutazás | Svájc | eltörlés

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram