Close
Hat svájci hegyvidéki falu, ahová bármikor elszöknénk

Hat svájci hegyvidéki falu, ahová bármikor elszöknénk

A svájci Alpok csodálatos hegyvonulatai sok száz kirándulóutat rejtenek, melyek apró falvak mellett is elhaladnak. Ezeken a világvégi kis településeken könnyen érezhetjük azt, hogy megállt az élet. A kristálytiszta levegő, a csípős hideg, a romantikus táj pedig igazán csábító azok számára, akik elszöknének a világ elől, elcsendesednének a mindennapok zsivajában. Összeállításunkban hat olyan hegyvidéki falut mutatunk be, ahová minden gondolkodás nélkül elindulnánk.

Braunwald

A Luzern közelében fekvő, alig négyszáz lakosú faluból  hihetetlen panoráma nyílik a Glarus-Alpokra. A téli aktív kikapcsolódást a közeli sípályák biztosítják, nyaranta pedig változatos hegygerinctúrákra, hosszabb-rövidebb kirándulásokra indulhatunk, amelyek akár Schwyzbe vagy Uriba is elvezethetnek.

A faluban tényleg csak a legfontosabb dolgok találhatók meg: egy kis pékség, kávézó, élelmiszerbolt, ATM és néhány szálloda étteremmel.

A település Zürichből vonattal is megközelíthető, a mintegy kétórás utazás utolsó szakasza igazán különleges, hiszen meredek hegyen, hatalmas erőn keresztül vezet az út.

Mürren

A Lauterbrunnen-völgy fölött található falu olyannyira varázslatos, hogy még Tolkient is inspirálta A Gyűrűk Ura című könyvének írása során.

A falu az ország leghíresebb hegyeire, az Eigerre, a Monchra és a Jungfraura néz. A kirándulók fellegvárának számító település hegyi vonattal érhető el.

Rigi

A kis svájci falut Mark Twain tette híressé, a település pedig egy kirándulóutat nevezett el a legendás íróról. Rigi vonattal elérhető, és számos túrautat tartogat.

A faluból csodálatos kilátás nyílik Svájc központjára, ezért remek kiindulópontja lehet egy Luzernbe történő egynapos kirándulásnak is, de érdemes kipróbálni a világhírű gyógyfürdőjét is.

Saas-Fee

Saas–Fee-t az Alpok gyöngyszemeként is szokás emlegetni, az aprócska síparadicsom rendkívül magasan, 1800 és 3600 méteres tengerszint feletti magasságban terül el, garantáltan havas tájra érkezik a főszezonban, november és május között a síelni vágyó.

Fürdője remek wellnessprogramokat tartogat, éttermét pedig a világ legmagasabb forgó panoráma éttermeként tartják számon.

Wengen

Ez a kicsi, elegáns falu a Lauterbrunnen-völgyön át, Müerren felől közelíthető meg.

Nyáron hatalmas a mozgás a településen, ugyanis a Jungfrau-csúcsot megcélzó kirándulók rendre megállnak a településen, hogy pihenjenek és feltöltődjenek.

Zermatt

Zermatt egyre nagyobb népszerűségnek örvend, köszönhetően varázslatos, hosszú, keskeny sétálóutcájának és a Matterhornra nyíló kilátásának.

Zermatt egyaránt remek célpont a síelésre és a túrázásra is, elegáns üzletei és magas színvonalú éttermei pedig minden igényt kielégítenek.

Érdemes végigjárni a településről induló Riffelsee-ösvényt, de a Gornergrat sikló is felejthetetlen élményt nyújt.

Nyugtató hegyek

Nordland hegycsúcsai felérnek egy levél Xanaxszal. Bebizonyítjuk. Valaki pedig felmászott a Salgótarján közelében lévő salgói várba, hogy megmutassa nekünk a hófedte Magas-Tátrát. Itthon úgy gyönyörködhetsz a Pilis varázslatos színeiben, ahogy eddig talán még soha. Nem könnyű a legszebb hegycsúcsokat tartalmazó listát sem összeállítani, hiszen megannyi bámulatosan szép hegycsúcs magasodik a bolygónkon. A mi top 10-ünkön akadnak klasszikusok, laposak, filmben szerepeltek, rosszul lefordított nevűek és még szivárványszínűek is!

(Fotók: Pixabay, Unsplash, Getty Images)

alpok | nagy sztori | svájci alpok | utazás | szép

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram