Ez az európai ország úgy döntött, nem fogad el egyes ukrajnai útleveleket

A svájci hatóságok közölték, hogy az oroszok által megszállt ukrajnai területekről és a Grúzia szakadár területeiről érkezők nem kaphatnak schengeni vízumot, és nem léphetik át a schengeni határt az orosz hatóságok által kiállított úti okmányokkal.

A Szövetségi Tanács hangsúlyozta, hogy nem ismerik el az orosz hatóságok által kiadott rendes és diplomata útleveleket, visszatérési igazolásokat, tengerész személyi igazolványokat és hontalan személyeknek adott tartózkodási engedélyt.

Ami Grúziát illeti, a szakadár grúz régiók, Abházia és Dél-Oszétia lakosaitól a 2008. augusztus 26. után kiállított dokumentumokat nem fogadják el.

Mint elmondták, a korlátozások alól akadnak kivételek, és az ország humanitárius okokból továbbra is ad vízumot az oroszok által megszállt ukrajnai és grúziai területekről érkezőknek.

Az Európai Unió Tanácsa tavaly decemberben fogadta el azt a határozatot, amely szerint az Ukrajna oroszok által megszállt régióiban vagy Grúzia szakadár területein kiállított orosz dokumentumokat nem fogadja el. A döntéshez több ország is csatlakozott.

Nem Svájc az egyetlen ország, amely nem látja szívesen az oroszokat, míg más úti célokon tárt karokkal fogadják őket.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Unsplash)

oroszország | schengen | útlevél | vízum | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom