Close
Elképesztően jól áll a funkcióváltás ennek a századeleji svéd mozinak

Elképesztően jól áll a funkcióváltás ennek a századeleji svéd mozinak

Így lesz egy régi moziból új bemutatóterem.

A Studio Giancarlo Valle belsőépítész-iroda egy 1918-ban épült, Stockholm központjában található mozit alakított át a Nordic Knots szőnyeggyártó cég bemutatótermévé. A cég fontosnak tartotta, hogy megőrizze a mozi eredeti stílusát és monumentalitását.

A 150 négyzetméteres helyszín falait az eredeti, hagyományos svéd zöldmárvány, a Kolmårdsmarmor borítja, és megőrizték az épület nagy központi lépcsőházát is, hogy megtartsák a tér grandiozitását, amely a belépőt fogadja.

Emellett kortárs elemeket építettek be, csiszolt rozsdamentes acélt, valamint a dió- és tölgyfa bútorokat.

Néhány régi szekrény elbontása során felfedezték az eredeti, halványzöld padlózatot, amely tökéletesen illett a falak színéhez. Ezt az eredeti burkolatot sikerült lemásolni, és ezzel burkolták le a padló teljes felületét. A kő hidegségét ugyanakkor melegséget sugárzó anyagokkal, fenyővel, tölggyel és dióval ellensúlyozták.

Szintén tölgy- és diófapolcok és tölgyfa bárszékek díszítik a mintanézegető helyiség (Mintabár) falait. A bútorok az épület formáira rímelnek, a kávézópult ívei például az ajtófélfákat tükrözik.

Az épület hátsó részében találhatók a vállalat kék és sárga színekben pompázó tárgyalótermei és irodái, amelyeket szintén fa bútorok tesznek otthonossá.

Ha dizájnról beszélünk, akkor biztos, hogy így vagy úgy, de a skandinávokhoz lyukadunk ki. Vajon miért?

(Forrás és képek: Dezeen) 

Nordic Knots | stockholm | belsőépítészet | bemutatóterem | átalakítás

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram