Lényegében az egész ország az lett.
Egy nem mindennapi akció keretében összesen tizenhat asztalt állítottak fel Svédország különböző pontjain, ahol a vendégek különféle alapanyagokat gyűjthetnek a környékről, hogy aztán az ország legjobb bartendereinek iránymutatásával egyedi koktélokat keverjenek belőlük.
"Az ország százmillió hektárnyi gyümölcsöt, bogyós gyümölcsöt, zöldséget és kristálytiszta forrásvizet tartalmazó éléskamrája mindenki számára nyitva áll" - fedte fel a kezdeményezés lényegét a Visit Sweden képviseletében Jens Heed.
Néhány asztalt a kedvelt kiránduló- és horgászhelyként ismert svéd Lappföldön állítottak fel, egy másik Nyugat-Svédországban, az ország két legnagyobb tava között, Göteborgtól mindössze pár órányi autóútra rejtőzik. Svédországban ún. közhasználati jog van érvényben, ami mindenki számára meghívásként értelmezhető a szabadban történő barangolásra – egészen addig, amíg kárt nem tesz a természetben.
A Drinkable Country néven futó kezdeményezés értelmében az ország a legismertebb bárokkal működik együtt.
Izgalmas és kreatív szezonális koktélrecepteket álmodtak meg közösen, az asztalokat pedig olyan extrém helyszíneken pakolták le, mint például a legdélebbi strandok, vagy a legészakibb hegycsúcsok.
Leo Lahti, az egyik felkapott svédországi bár, a stockholmi Tjoget vezetője szerint ez egy teljesen új, egyedi és lenyűgöző módja a koktélozásnak, ezzel együtt az ország és a természet felfedezésének.
Itthon pedig megnyílt, és teljes gőzzel üzemel a Balaton-part első igazi mediterrán tapas- és koktélbárja, a Mérce. A Kikötő Étterem csapata Szigligetre viszi a tengerparti életérzést, persze balatoni módra.
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Visit Sweden, Niklas Nyman)
akció | kezdeményezés | koktél | bár | természet | szabad tér
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!