Close
Látványos vonatút vezet be a világ legjobb szakéinak birodalmába

Látványos vonatút vezet be a világ legjobb szakéinak birodalmába

Az út során a legszebb japán vidék, a Niigata prefektúra is felfedezhető.

Az East Japan Railway Company nem mindennapi gasztrokirándulásra viszi a szakék iránt érdeklődőket a Shu*Kura vonat fedélzetén. A magával ragadó élmény egy egész napos programfolyamból áll, amely a „hóország” néven ismert régión, a Niigata prefektúrán vezet keresztül, és kiváló szakék kóstolóját teszi lehetővé.

A terület nemcsak arról ismert, hogy ott takarítják be a legtöbb rizst egész Japánban, hanem arról is, hogy a világ legjobb szakéi készülnek arrafelé.

A háromórás expedíció során a vonat a térség tengerparti és hegyvidéki tájain viszi végig az utazókat, amelyet az évszaktól függően hótakaró vagy zöldellő növényzet borít.

Az utazás során a szakékóstolásokat élőzenés előadások kísérik.

Úgy tudni, a Shu*Kura összesen három kocsival rendelkezik. Az első dönthető ülésekkel van felszerelve és kiváló kilátást biztosít a zord tengerparti tájakra, a rizsföldekre és a meleg vízű forrásokra. Ott kapott helyet egy kis rendezvénytér is a koncertek és egyéb előadások számára. A harmadik kocsi étkezőasztalokkal van felszerelve, és még szebb kilátást kínál, a középsőben pedig egy bár üzemel majd.

A vonat csak hétvégén, tavasszal és ősszel közlekedik,

naponta egy oda-vissza utat tesz meg, és három különböző útvonallal rendelkezik, amelyek hetente váltakoznak.

A Koshino Shu*Kura, Yuzawa Shu*Kura és Ryuto Shu*Kuram néven meghirdetett útvonalak Joetsu Myoko és Tōkamachi, Echigo Yuzawa vagy Niigata városa között járnak majd.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

gasztronómia | japán | szaké | vonat | gasztrotúra

FOLYTASD EZZEL

Őszi ízek nemzetközi színvonalon – Megkóstoltuk az Axis új menüjét

Amikor benyitottam, azt hittem, hogy Olaszországban vagyok

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom