Close
Különös, hogy mire próbálja rávenni Japán a fiatalokat

Különös, hogy mire próbálja rávenni Japán a fiatalokat

A japán kormány szokatlan problémával találta magát szemben már ha ezt egyáltalán problémának lehet nevezni.

A járvány kezdete óta az országban nagyot zuhantak az alkoholeladások, részben a bárok korlátozásának következtében is, így pedig a kormány jelentős adóbevételtől esett el. Most úgy érezték, lépni kell az ügyben, és pályázatot hirdettek a Sake Viva! kampány keretében. A Nemzeti Adóhivatal ötleteket vár arra vonatkozóan, hogyan lehet ösztönözni a fiatalok körében az alkohol iránti keresletet például új szolgáltatásokkal, promóciós módszerekkel, termékekkel, dizájnnal, a mesterséges intelligencia vagy a metaverzum segítségével.

Az alkoholos italok hazai piaca a demográfiai változások, mint például a születésszám csökkenése és a népesség elöregedése, valamint a Covid-19 miatti életmódbeli változások hatására zsugorodik“

– olvasható a pályázat honlapján.

A versenyre szeptember 9-ig lehet jelentkezni a japán alkoholos italok minden típusára vonatkozó promóciós ötletekkel. A döntősöket szakértői konzultációra hívják októberben, a novemberi tokiói döntő előtt. A nyertes az adóhivatal tájékoztatása szerint támogatást kap a kereskedelmi tervéhez.

A kezdeményezéssel érthető okokból nem mindenki ért egyet. “Ez ugye valami vicc? Az alkoholtól tartózkodni jó dolog!” – írta valaki a Twitteren, de sokan mások is rámutattak arra, hogy nem tűnik egészen helyénvalónak, hogy egy kormányzati ügynökség ivásra ösztönözi a fiatalokat, és a kampány nem veszi figyelembe az egészségügyi kockázatokat, emellett nem tanúsít semmiféle érzékenységet az alkoholizmussal küzdő emberek iránt.

A japán egészségügyi minisztérium már korábban is figyelmeztetett a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeire, és honlapján egy tavalyi bejegyzésben a túlzott alkoholfogyasztást “jelentős társadalmi problémának” nevezte, amely a csökkenés ellenére is fennáll.

A világ más tájain eközben rohamosan nő az alkoholmentes bárok népszerűsége, nem így Európa legtöbb alkoholt fogyasztó országában,  amelyet biztosan nem tippelnénk a lista első helyére.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash)

 

alkohol | japán | alkoholfogyasztás

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom