Close
Beülnél egy olyan bárba, ahol nem szolgálnak fel alkoholt?

Beülnél egy olyan bárba, ahol nem szolgálnak fel alkoholt?

Rohamosan nő az alkoholmentes bárok népszerűsége az Egyesült Államokban, mivel egyre többen választják az egészség és a wellness által vezérelt életformát.

Ezeket a helyeket kifejezetten az alkoholmentes életmódot követők számára alakították ki, kínálatuk jellemzően alkoholt egyáltalán nem tartalmazó kézműves koktélokra épül.

A napokban a texasi Austinban – az államban egyébként nem kötelező a maszkviselés és nyitva lehetnek a vendéglátóhelyek – található Sans Barban például a szabadtérre kihelyezett asztaloknál helyet foglaló vendégek nagyrészt alkoholmentes sörök és koktélok társaságában élvezték az élőzenés produkciókat. “Úgy néz ki, mint egy bár. Úgy hangzik, mint egy bár. De van benne valami, ami más” – mondja a tulajdonos, Chris Marshall.

Az alkoholfogyasztási adatok elemzésével foglalkozó IWSR Drinks Market Analysis szerint mostanság az alacsony alkoholtartalmú, illetve a teljesen alkoholmentes sörök, borok és szeszek fogyasztása kétszer-háromszor gyorsabban növekszik, mint a hagyományos alkoholos italoké.

Ehhez még hozzájárul az új, innovatív termékek berobbanása is, ami szintén növeli az eladási számokat.

Douglas Watters novemberben nyitotta meg az alkoholmentes sört, bort és szeszes italokat árusító Spirited Away nevű helyét New Yorkban. Azt mondja, sok embernek a szóda és a gyümölcslé bőven kielégíti az igényét, de rengetegen szeretnének olyasmit fogyasztani, amitől egy kicsit felnőttesebbnek érzik magukat. Watters elárulta, hogy a járvány okozta lezárások után újragondolta azt a szokását, miszerint minden nap végén elkortyolgat egy koktélt. Elkezdett alkoholmentes italokkal kísérletezgetni, ami olyan jól sikerült, hogy augusztusban úgy döntött, megnyitja az üzletét.

Sok vásárlója egyáltalán nem iszik alkoholt, néhányan pedig azért keresik a termékeit, mert mondjuk gyermeket várnak vagy egészségügyi problémákkal küzdenek. Akadnak olyanok is, akik maratonversenyre készülnek, míg mások egyszerűen csak csökkenteni akarják az alkoholfogyasztásukat.

Joshua James, egy veterán csapos hasonló felismerésre jutott a járvány közepén. Nemrégiben San Franciscóban nyitotta meg Ocean Beach Cafe névre keresztelt bárját, ahol kizárólag alkoholmentes italokból szemezgethetnek a vendégek. “Ezerféle oka lehet annak, miért nem akarunk inni. Vannak például olyanok, akiknek korábban problémájuk lehetett az alkohollal” – magyarázza James.

Az alkoholmentes életmód nem afféle új hóbortnak számít az Egyesült Államokban. A 19. század elején kezdődött mértékletesség mozgalmának részeként már 1820 körül feltűnt és több mint száz éven át tartott. 2013-ban pedig az absztinenciához kötődő olyan kihívások kezdtek el terjedni, mint a száraz január.

Az alkoholmentes koktélok világa rendkívül színes, izgalmas és csábító, hiszen az összetevők okos megválasztásának köszönhetően a végeredmény ízében tökéletesen megidézi majd az alkoholos változatokét. A hétvége tökéletes alkalmat ad a kísérletezéshez, melyhez mutatunk is három különleges receptet.

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay, Unsplash)

népszerű | usa | bár | egyesült államok | egészség

FOLYTASD EZZEL

Meglepő dolog derült ki a koffeinmentes kávéról

Három isteni étel, amihez csak egy percnyi energiát kell használnod

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram