Close
Elvileg nem kötelező a maszkviselés, de ebben az étteremben büntetést kap, aki elmulasztja

Elvileg nem kötelező a maszkviselés, de ebben az étteremben büntetést kap, aki elmulasztja

Texas a közelmúltban azzal került a címlapokra, hogy  Greg Abbott kormányzó eltörölte a kötelező maszkviselést az államban, és engedélyezte a vendéglátóhelyek újranyitását. Bár az éttermek, a bárok, az üzletek és a szupermarketek megtehetik, hogy százszázalékos kapacitással működve fogadjanak maszk nélkül érkező vendégeket, sok olyan hely van, amelyik ennek ellenére ragaszkodik az arc eltakarásához.

Az egyik Dallas melletti étterem például rendhagyó és szórakoztató módon hívja fel arra a figyelmet arra, hogy náluk továbbra is érvényben van a korábbi szabály.

A dentoni Legends Diner bejáratánál az alábbi felirat figyelmezteti a vendéget, hogy mire számíthat odabent:

“Ötven dollárt fizetsz, ha meg kell magyaráznom, miért kötelező a maszk, és hetvenötöt, ha azt kell hallgatnom, miért nem értesz egyet.”

A tulajdonosok, Wayne és Kat LaCombe egyfelől poénnak szánják a figyelmeztető táblát, másfelől a saját biztonságuk érdekében nagyon is komolyan gondolják. “Egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy benyeljem a vírust, mert akkor be kell zárni az üzletet” – mondta Wayne LaCombe a The Dallas Morning News-nak.

Az óvintézkedések azonban nemcsak az idős tulajdonos-házaspár miatt fontosak, az étterem vendégkörének nagyobb részét ugyanis a hozzájuk hasonlóan veszélyeztetett korosztály tagjai teszik ki, tehát az oltások széles körű elterjedéséig fokozott óvatosságra van szükség.

Nem a dentoni az egyetlen étterem az államban, amelyik a lazítás ellenére érvényben hagyja a maszkprotokollt. Az Albertsons és a H-E-B élelmiszer-láncolat üzletei, a McDonald’s egységei, vagy Texas egyik kedvenc hamburgerezője, a Whataburger is maszkviselést ír elő a vendégeinek.

LaCombe-ékkal kapcsolatban nyilván mindenkit az izgat, kellett-e már büntetést fizetnie valakinek, amiért megszegte a házi szabályt. “Egyelőre nem. Legalábbis még nem” – árulta el a tulajdonos. Két vendég egyszer ugyan maszk nélkül ment fizetni a pénztárhoz, ám LaCombe elnézte nekik.

Úgy tűnik tehát, hogy a policy nem vendéggeneráló marketingfogás, hanem inkább arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy vigyázzunk egymásra, és együtt próbáljunk meg kiutat találni a nehéz helyzetből.

Európai helyzet

Miközben Párizst harmadszor is szigorú karantén alá vonták, és emiatt gigantikus népvándorlás indult meg a francia fővárosból vidékre, és miközben Európát megbénítja a harmadik hullám, Madridban úgy döntöttek, lazítanak, aminek része volt az is, hogy megnyitották az éttermeket és a bárokat. Itthon pedig élméletileg április közepén már beülhetünk olyan helyekre, amelyeknek van kerthelyiségük vagy teraszuk.

(Forrás: Travel and Leisure, illusztráció:  Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Még jobb lett Európa legjobb katélyszállója, megnyitott a Clarisse
Készítsd el azt a koktélt, amit Jeff Bridges tett legendássá!
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom