Texas a közelmúltban azzal került a címlapokra, hogy Greg Abbott kormányzó eltörölte a kötelező maszkviselést az államban, és engedélyezte a vendéglátóhelyek újranyitását. Bár az éttermek, a bárok, az üzletek és a szupermarketek megtehetik, hogy százszázalékos kapacitással működve fogadjanak maszk nélkül érkező vendégeket, sok olyan hely van, amelyik ennek ellenére ragaszkodik az arc eltakarásához.
Az egyik Dallas melletti étterem például rendhagyó és szórakoztató módon hívja fel arra a figyelmet arra, hogy náluk továbbra is érvényben van a korábbi szabály.
A dentoni Legends Diner bejáratánál az alábbi felirat figyelmezteti a vendéget, hogy mire számíthat odabent:
"Ötven dollárt fizetsz, ha meg kell magyaráznom, miért kötelező a maszk, és hetvenötöt, ha azt kell hallgatnom, miért nem értesz egyet."
A tulajdonosok, Wayne és Kat LaCombe egyfelől poénnak szánják a figyelmeztető táblát, másfelől a saját biztonságuk érdekében nagyon is komolyan gondolják. "Egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy benyeljem a vírust, mert akkor be kell zárni az üzletet" – mondta Wayne LaCombe a The Dallas Morning News-nak.
Az óvintézkedések azonban nemcsak az idős tulajdonos-házaspár miatt fontosak, az étterem vendégkörének nagyobb részét ugyanis a hozzájuk hasonlóan veszélyeztetett korosztály tagjai teszik ki, tehát az oltások széles körű elterjedéséig fokozott óvatosságra van szükség.
Nem a dentoni az egyetlen étterem az államban, amelyik a lazítás ellenére érvényben hagyja a maszkprotokollt. Az Albertsons és a H-E-B élelmiszer-láncolat üzletei, a McDonald's egységei, vagy Texas egyik kedvenc hamburgerezője, a Whataburger is maszkviselést ír elő a vendégeinek.
LaCombe-ékkal kapcsolatban nyilván mindenkit az izgat, kellett-e már büntetést fizetnie valakinek, amiért megszegte a házi szabályt. "Egyelőre nem. Legalábbis még nem" – árulta el a tulajdonos. Két vendég egyszer ugyan maszk nélkül ment fizetni a pénztárhoz, ám LaCombe elnézte nekik.
Úgy tűnik tehát, hogy a policy nem vendéggeneráló marketingfogás, hanem inkább arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy vigyázzunk egymásra, és együtt próbáljunk meg kiutat találni a nehéz helyzetből.
Európai helyzet
Miközben Párizst harmadszor is szigorú karantén alá vonták, és emiatt gigantikus népvándorlás indult meg a francia fővárosból vidékre, és miközben Európát megbénítja a harmadik hullám, Madridban úgy döntöttek, lazítanak, aminek része volt az is, hogy megnyitották az éttermeket és a bárokat. Itthon pedig élméletileg április közepén már beülhetünk olyan helyekre, amelyeknek van kerthelyiségük vagy teraszuk.
(Forrás: Travel and Leisure, illusztráció: Getty Images)
szabály | kötelező | usa | étterem | plusz pénz | maszkviselés
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!