Close
Péntektől kezdődően még nagyon sokáig karanténban lesz a francia főváros

Péntektől kezdődően még nagyon sokáig karanténban lesz a francia főváros

És még sok francia megye.

A száz francia megyéből tizenhatban – köztük Párizsban – péntek éjféltől újabb általános karantén lép életbe, legalább négy hétre, a koronavírus fertőzőbb variánsai egyre fokozódó terjedésének megfékezésére, a korlátozások azonban rugalmasabbak lesznek az előző két lezáráshoz képest.

“A járványt fékező újabb intézkedések lépnek életbe péntek éjféltől, négy hétig” – mondta Jean Castex miniszterelnök a járványhelyzetről csütörtök este tartott heti sajtótájékoztatóján. A lakhelyet el lehet hagyni sportolni, levegőzni, időkorlát nélkül, de csak igazolással, és csak tíz kilométeres körzetben, a megyék közötti közlekedés tilos, kivételt csak a halaszthatatlan vagy a hivatalos ügyek jelentenek.

Az iskolák mindenhol nyitva maradnak, a tizenhat megyében viszont csak az alapvető szükségleteket kielégítő üzletek nyithatnak ki, amely kategóriába beletartoznak a zenei- és a könyvesboltok is – hangsúlyozta a kormányfő. Az érintett tizenhat megye a Párizs körüli Ile-de-France régió nyolc megyéje, az északi Hauts-de-France régió öt megyéje, valamint Normandia két és a francia Riviéra egy megyéje. A lezárás mintegy húszmillió franciát, az ország lakosságának csaknem harmadát érinti.

Az ország többi részén az éjszakai kijárási korlátozás szombattól a jelenlegi délután hat óra helyett este hét órától fog kezdődni.

Neked is görcsbe rándul a gyomrod, ha arra gondolsz, hogy nem tudsz elutazni az egy éve tervezgetett vakációdra? Van néhány stresszoldó megoldás, amivel még a kreativitás is felszínre hozható!

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

lezárás | koronavírus | karantén | szigorú | párizs

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Tovább korlátozza az utasok számát Európa egyik legforgalmasabb repülőtere

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram