Látványos vonatút vezet be a világ legjobb szakéinak birodalmába

Az út során a legszebb japán vidék, a Niigata prefektúra is felfedezhető.

Az East Japan Railway Company nem mindennapi gasztrokirándulásra viszi a szakék iránt érdeklődőket a Shu*Kura vonat fedélzetén. A magával ragadó élmény egy egész napos programfolyamból áll, amely a „hóország” néven ismert régión, a Niigata prefektúrán vezet keresztül, és kiváló szakék kóstolóját teszi lehetővé.

A terület nemcsak arról ismert, hogy ott takarítják be a legtöbb rizst egész Japánban, hanem arról is, hogy a világ legjobb szakéi készülnek arrafelé.

A háromórás expedíció során a vonat a térség tengerparti és hegyvidéki tájain viszi végig az utazókat, amelyet az évszaktól függően hótakaró vagy zöldellő növényzet borít.

Az utazás során a szakékóstolásokat élőzenés előadások kísérik.

Úgy tudni, a Shu*Kura összesen három kocsival rendelkezik. Az első dönthető ülésekkel van felszerelve és kiváló kilátást biztosít a zord tengerparti tájakra, a rizsföldekre és a meleg vízű forrásokra. Ott kapott helyet egy kis rendezvénytér is a koncertek és egyéb előadások számára. A harmadik kocsi étkezőasztalokkal van felszerelve, és még szebb kilátást kínál, a középsőben pedig egy bár üzemel majd.

A vonat csak hétvégén, tavasszal és ősszel közlekedik,

naponta egy oda-vissza utat tesz meg, és három különböző útvonallal rendelkezik, amelyek hetente váltakoznak.

A Koshino Shu*Kura, Yuzawa Shu*Kura és Ryuto Shu*Kuram néven meghirdetett útvonalak Joetsu Myoko és Tōkamachi, Echigo Yuzawa vagy Niigata városa között járnak majd.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

vonat | gasztrotúra | japán | szaké | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés