Látványos vonatút vezet be a világ legjobb szakéinak birodalmába

Az út során a legszebb japán vidék, a Niigata prefektúra is felfedezhető.

Az East Japan Railway Company nem mindennapi gasztrokirándulásra viszi a szakék iránt érdeklődőket a Shu*Kura vonat fedélzetén. A magával ragadó élmény egy egész napos programfolyamból áll, amely a „hóország” néven ismert régión, a Niigata prefektúrán vezet keresztül, és kiváló szakék kóstolóját teszi lehetővé.

A terület nemcsak arról ismert, hogy ott takarítják be a legtöbb rizst egész Japánban, hanem arról is, hogy a világ legjobb szakéi készülnek arrafelé.

A háromórás expedíció során a vonat a térség tengerparti és hegyvidéki tájain viszi végig az utazókat, amelyet az évszaktól függően hótakaró vagy zöldellő növényzet borít.

Az utazás során a szakékóstolásokat élőzenés előadások kísérik.

Úgy tudni, a Shu*Kura összesen három kocsival rendelkezik. Az első dönthető ülésekkel van felszerelve és kiváló kilátást biztosít a zord tengerparti tájakra, a rizsföldekre és a meleg vízű forrásokra. Ott kapott helyet egy kis rendezvénytér is a koncertek és egyéb előadások számára. A harmadik kocsi étkezőasztalokkal van felszerelve, és még szebb kilátást kínál, a középsőben pedig egy bár üzemel majd.

A vonat csak hétvégén, tavasszal és ősszel közlekedik,

naponta egy oda-vissza utat tesz meg, és három különböző útvonallal rendelkezik, amelyek hetente váltakoznak.

A Koshino Shu*Kura, Yuzawa Shu*Kura és Ryuto Shu*Kuram néven meghirdetett útvonalak Joetsu Myoko és Tōkamachi, Echigo Yuzawa vagy Niigata városa között járnak majd.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

szaké | vonat | gasztrotúra | japán | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át

Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom