Close
Hamarosan eltűnhetnek a hotelekből ezek az alaptartozékok

Hamarosan eltűnhetnek a hotelekből ezek az alaptartozékok

Bevett, ám nem túl környezetbarát gyakorlatnak vethet véget az európai zöld megállapodás.

Az Európai Bizottság a fenntartható termékeket szeretné a normává tenni, és 2040-ig tagállamonként 15 százalékkal csökkentenék a csomagolási hulladék mennyiségét a 2018-ashoz képest.

Ennek érdekében betiltanák a szállodai fürdőszobákba kitett miniflakonos piperecikkeket,

valamint az éttermi ételek és italok egyszer használatos csomagolását is.

A Bizottság becslései szerint egy európai évente körülbelül 180 kilogramm csomagolási hulladékot termel, és az előrejelzések szerint ez 2030-ra további 19 százalékkal nőhet, a műanyaghulladék mennyisége pedig 46 százalékkal lehet több.

A javasolt intézkedések megszabnák azt is, melyik csomagolástípushoz milyen fajta újrahasznosítható alapanyagot kell használni, és ezt címkéken, valamint a kukákon is feltüntetnék. A javaslatot még a Tanács és az Európai Parlament is megvitatja.

Arról, hogy mekkora is a műanyagprobléma, plasztikus képet ad ez a tengerparti hulladékból készült installáció.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

környezetvédelem | hulladék | szálloda | kozmetikum | tilalom

FOLYTASD EZZEL

A tíz legfurcsább kérés, amit a légiutas-kísérők valaha kaptak

Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram