Hamarosan eltűnhetnek a hotelekből ezek az alaptartozékok

Bevett, ám nem túl környezetbarát gyakorlatnak vethet véget az európai zöld megállapodás.

Az Európai Bizottság a fenntartható termékeket szeretné a normává tenni, és 2040-ig tagállamonként 15 százalékkal csökkentenék a csomagolási hulladék mennyiségét a 2018-ashoz képest.

Ennek érdekében betiltanák a szállodai fürdőszobákba kitett miniflakonos piperecikkeket,

valamint az éttermi ételek és italok egyszer használatos csomagolását is.

A Bizottság becslései szerint egy európai évente körülbelül 180 kilogramm csomagolási hulladékot termel, és az előrejelzések szerint ez 2030-ra további 19 százalékkal nőhet, a műanyaghulladék mennyisége pedig 46 százalékkal lehet több.

A javasolt intézkedések megszabnák azt is, melyik csomagolástípushoz milyen fajta újrahasznosítható alapanyagot kell használni, és ezt címkéken, valamint a kukákon is feltüntetnék. A javaslatot még a Tanács és az Európai Parlament is megvitatja.

Arról, hogy mekkora is a műanyagprobléma, plasztikus képet ad ez a tengerparti hulladékból készült installáció.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

hulladék | környezetvédelem | kozmetikum | tilalom | pipere

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom