Close
Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Az American Express Global Business Travel új elemzése szerint a szállodai árak 2023-ban mindenütt emelkedni fognak, kiváltképp Európában.

Az utazásszervező vállalat Hotel 2023 Prices című tanulmánya azt írja, hogy a szállodaipari vállalatoknak “számos olyan kihívással” kell szembenézniük, amelyek növelik majd az árakat,

ilyen például a munkaerőhiány, a felhalmozódott kereslet kezelése és az infláció.

Az American Express GBT szerint a szállodai árak 2022-ben erőteljesebben nőttek azokon a helyeken, amelyek az év elején feloldották a Covidhoz köthető korlátozásokat, ami főként a szabadidős célból érkező látogatók érkezését eredményezte.

A TMC előrejelzése értelmében 2023-ban Európában és az amerikai kontinensen növekednek a legnagyobb mértékben a hotelárak, míg az ázsiai-csendes-óceáni térség városaiban “jelentősen kisebb” emelkedés várható. Jövőre Párizs (10 százalékos növekedés az előző évhez képest), Stockholm (+9 százalék) és Dublin (+8,5 százalék) tartozhat a legnagyobb növekedést prognosztizáló európai úti célok közé, miközben London, amely 2022 nyarán rekordot ért el a szállodai szobaárakat teintve, a következő évre további 6,2 százalékkal drágulhat. Amszterdam és Frankfurt szállodai árai várhatóan 7,5 százalékkal emelkednek 2023-ban.

Ami az Európán kívüli főbb területeket illeti,  a legkomolyabb emelkedésre  New Yorkban (+8,2 százalék), Sao Paulóban (+7,7 százalék), San Franciscóban (+7,3 százalék) és Dubajban (7 százalék) kell számítani.

Szerényebb növekedéssel kalkulálhat Szingapúr (3,9 százalék), Tokió (3 százalék), és Hongkong (mindössze 1,3 százalék). A kiugró infláció következtében Argentína fővárosában, Buenos Airesben a legroszabb a helyzet, ott  30 százalékos áremelkedés várható.

A szállodaipar idei fellendülésének bizonyítékaként az Amadeus techcég pedig közölte, hogy a globális foglaltsági mutatók júliusban és augusztusban meghaladták a Covid előtti szintet, és 2022 utolsó három hónapjára pedig “erős” lezárást várnak. 2022 nyarán a foglaltság világszerte alig hetven százalék alatt volt, ami mintegy öt százalékpontos növekedést jelent 2019 azonos időszakához képest.

Köztudott, hogy III. Károly királynak van egy erdélyi nyaralója, ahová hercegként szívesen járt, hogy kipihenhesse a feladatkörével járó terheket. Most ezen a varázslatos, autentikus helyen bárki megszállhat.

(Forrás: Business Travel Europe, fotók: Unsplash)

hotel | árak | emelkedés | szálloda | előrejelzés

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram