Close
Így segíti egy hajkefe a szállodai biztonságérzetet

Így segíti egy hajkefe a szállodai biztonságérzetet

A biztonság az egyik fő szempont egy külföldi utazáson, különösen akkor, ha értékes dolgokat hagyunk a szállodai szobában.

A Hotels & Discounts utazási szakértői éppen ezért elárulták, melyek a hotelszoba legjobb helyei, ahová az értéktárgyakat el lehet rejteni, és melyek azok, amelyeket mindenképpen kerülni kell.

Sokan azt hiszik, hogy értékeik biztonságban vannak a fiók mélyén, mégis, pontosan ez az a hely, ahová semmit sem szabad elhelyezni. A bútorok melletti kisasztalok, a fiókok és a szekrények konkrétan a legrosszabb választások.

A további nyilvánvaló rejtekhelyek ugye az ágy alatt, a hűtőszekrényben, a WC-tartályban vagy a matracok alatt vannak, de egyik sem jó ötlet, mivel a tolvajok ezeket mindig átkutatják. Az utazási guruk szerint ne dugjunk értéktárgyakat a hátizsákba vagy a bőröndbe, és felejtsük el a szobai széfet is a pénz vagy az ékszerek elrejtésére.

Az utazási szakértők ellenben azt tanácsolják, hogy a szobában fellelhető leggyakoribb tárgyakba érdemes elrejteni az értéktárgyakat. Ilyen lehet például egy hajkefe nyele.

Lehet kapni ún. biztonságos hajkeféket, amelyeket kifejezetten arra a célra terveztek, hogy pénzt lehessen elrejteni benne. – A legtöbb ember nem akar idegenek hajkeféjéhez nyúlni, vagyis az eszköz kiváló elterelésként szolgál a leendő tolvajok elől – magyarázta a Hide and stash biztonsági weboldal. A Skyscanner pedig azt ajánlotta, hogy az értéktárgyakat kiürített üvegekben helyezzük el, például a fürdőszobában lévő sampon- és kondicionáló flakonokban.

Ha pedig nem érezzük biztonságosnak a szobában történő elrejtést, az értékeinket a hotel recepcióján is hagyhatjuk.

2023-ban sorra nyitnak a luxusszállodák a világ legnépszerűbb úti céljainál, ezek között pedig megtalálhatók lesznek nyüzsgő monumentális hotelek és nyugodt búvóhelyek is.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tanács | hotel | értéktárgyak | hajkefe | trükk

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram