Ezért nem ajánlott kitenni a takarítást kérő kis táblát a szállodai szoba ajtajára

Érdemes inkább máshogy jelezni a kérést.

A szállodai vendégek gyakran kérik a szobájuk felfrissítését egy hosszabbra nyúló foglalás alkalmával, ami teljesen érthető.

A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy nem szabad a kilincsre kiakasztott táblácskával jelezni ezt – mivel ez arra utal, hogy nincs senki a szobában.

Michele Bennett, az otthoni biztonsági rendszerekkel foglalkozó ADT vezérigazgatója elmondta: – Bár valóban hasznosnak gondolhatjuk a tábla kihelyezését, a felirat értesítheti a potenciális tolvajokat, hogy a szoba üres. Ennél biztonságosabb megoldás, ha jelezzük a szálloda recepcióján, hogy szeretnénk, ha kitakarítanák a szobánkat. Aki még szükségesnek érzi, egyéb biztonsági okokból addig maradjon a szobában, amíg azt kitakarítják.

Sok szálloda egyébként már arra kéri a vendégeket, hogy a költségek csökkentése érdekében ne kérjenek napi takarítást.

A táblát ráadásul akár eszközként is használhatják a tolvajok arra, hogy betörjenek a szobájába. Ebben a videóban látható, milyen könnyű feltörni a hotelszoba ajtaját vele.

Mielőtt szállodai szobát foglalsz, ezt a három kérdést kötelező feltenned, itt pedig több utazási praktikát is találsz légiutas-kísérőktől, pilótáktól és ingázóktól.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

hotel | jelzés | biztonság | szálloda | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom