Close
Ezt a három kérdést kötelező feltenned, mielőtt szállodai szobát foglalsz

Ezt a három kérdést kötelező feltenned, mielőtt szállodai szobát foglalsz

Nem egy bonyolult feladat hotelszobát foglalni és a rutinos “megszállók” tisztában vannak vele, pontosan milyen részletekre kell odafigyelni az ideális szálloda kiválasztása előtt. Akadnak viszont finomságok, amikre nem biztos, hogy mindenki gondol.

Milyen közel van a szobám a felújításhoz?

A legtöbb szálloda átépítési vagy felújítási cikluson megy át. Ilyenkor sok esetben a hotel egy egész szárnyat vagy emelet lezár. Éppen ezért az építkezéssel kapcsolatos információk birtokában kulcsfontosságú lehet, hogy a zajoktól a lehető legtávolabb kapjunk szobát.

Ugyancsak nem elhanyagolható kérdés, hogy milyen közel van a szoba a bálteremhez? Van rá esély ugyanis, hogy hajnali 2-kor nem kívánt ébresztés érkezik, amikor kidobják a boros és pezsgős üvegeket a néhány órával korábban befjeződött rendezvényről.

Akad szabad szoba a második és a hetedik emelet között?

A felső emeleti, csodás panorámával felszerelt szobákat túlértékeltek. Tovább tart megközelíteni  őket és ugyanannyi időbe telik visszajutni a liftekkel, melyek alkalmanként több emeleten is megállnak. De létezik ennél fontosabb indok.

Biztonsági okokból egyetlen szálloda első emelete sem ajánlott – túl könnyű préda a betörőknek.

Aztán, ha magasban gondolkodunk, nincs olyan tűzoltóság a világon, amelyik hatékonyan – és gyorsan – el tudná oltani a tüzet bármelyik épület nyolcadik emeletén. A füst felfelé száll, a legtöbb haláleset pedig a füst belélegzéséhez köthető.

Melyik emeleten vannak a nyomásfokozó szivattyúk?

Erre a recepciósok szinte kivétel nélkül zavart pillantással fognak válaszolni. Segítsünk nekik és kérjük meg őket, hogy hívják fel a szálloda mérnökét. Mert ez a kérdés a fürdőszobai nagy víznyomásról szól, amire elvileg mindenkinek törekednie kellene.

Nincs olyan szálloda a világon, amelyik minden emeleten képes lenne egyenletes, erős víznyomást fenntartani. A megoldás a legtöbb hotelben az szokott lenni, hogy további víznyomásfokozó szivattyúkat telepítenek a különböző emeletekre. Olyan emeleten kérjünk tehát szobát, ahol van nyomásfokozó szivattyú.

Bejártuk a világot Bangkoktól Tanzánián át Szantoriniig, hogy megtaláljuk a világ tíz legjobb szállodai medencét, ahol szívesen eltöltenénk a nyári szabadságunkat. Íme. Idén ezekben a városokban emelkedtek a legtöbbet a hotelek árai, de még így is meglepő, hogy hogyan állnak a két évvel ezelőttihez képest.

(Forrás CBS News, fotók: Unsplash)

hotel | foglalás | fontos kérdések | szoba | utazás

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram