Ezen a szállodafoglaló oldalon találjuk a legolcsóbb árakat

Nemrég arról írtunk, hogy hol keressük az olcsó repülőjegyeket, most pedig a szállodafoglaló oldalakról érkezett egy összehasonlító elemzés.

Az InsureMyTrip utasbiztosítás-összehasonlító oldal ezúttal a szállodafoglaló webhelyeket vette célba, hogy megnézze, melyik kínálja a legolcsóbb választási lehetőségeket. A kutatásukban ötven-ötven szállodát hasonlították össze tíz városban, a Booking.com, az Expedia, a Hotels.com és közvetlenül a szálloda webhelyén található napi árak alapján.

A New Yorkot, London, Dubajt, Szingapúrt, Párizst, Hongkongot, Bangkokot, Makaót, Kuala Lumpur és Isztambult érintő versenyből a Hotels.com került ki győztesen, amely

289 esetben adott ki olcsóbb találatokat, mint a többi webhely.

Az Expedia 283, a közvetlen foglalás pedig 159 esetben bizonyult olcsóbbnak, míg a Booking.com mindössze 54 alkalommal kínált jobb ajánlatot a többieknél, így ez tűnik a legkevésbé költséghatékony lehetőségnek.

Ami az egyes városokat illeti: New Yorkban a szállodák árai megnégyszereződtek az elmúlt két évben, így a kutatás szerint egy szállodai szoba átlagos ára most 318 dollár (körülbelül 130 ezer forint). A Booking.com-on viszont átlagosan 367 dollárért (15 ezer forintért), míg a Hotels.com-on átlagosan 293 dollárért (120 ezer forintért) foglalhatunk, ami 74 dollár (30 ezer forint) különbséget jelent. A Hotels.com az elemzett ötven New York-i szállodára keresve 62 százalékban adta a legjobb ajánlatokat.

Londonban átlagosan 307 dollárért (126 ezer forintért) kaphatunk szállodai szobát,

a Booking.com-on azonban 331 dollárig (136 ezer forintig) kúsznak, míg a Hotels.com-on és az Expedián átlagosan 286 dollárra (117 ezer forintra) esnek az árak. Az utóbbi két oldal bármelyikén keresve az esetek 82 százalékában járunk jobban.

Dubaj népszerűsége idén ősszel várhatóan még az eddigihez képest is növekszik, miután a szomszédos Katar novemberben ad otthont a foci-világbajnokságnak. Itt átlagosan 143 dollárért (59 ezer forintért) juthatunk szobához, de a Booking.com-on 166 dollárba (69 ezer forintba), míg az Expedián 132 dollárba (54 ezer forintba) kerülnek. Itt az Expedia került ki győztesen, amely a keresések 66 százalékában adta a legolcsóbb találatokat.

Szingapúrban 218 dollárt (89 ezer forintot) kell fizetnünk egy szobáért, a Booking.com 240 dollárért (98 ezer forintért), az Expedia és a Hotels.com pedig 208 dollárért (85 ezer forintért) kínálja a szállást, utóbbi kettő 78 százalékban éri meg a legjobban.

Párizsba az Expedián keresztül átlagosan 220 dollárért (90 ezer forintért), míg a Booking.com-on 250 dollárért (103 ezer forintért) foglalhatunk szobát, az Expedia és a Hotels.com a keresések 52 százalékában bizonyult a legolcsóbbnak. Itt látható a teljes lista az átlagárakkal és a spórolás lehetséges összegével.

Idén ezekben a városokban emelkedtek a legtöbbet a hotelek árai, de még így is meglepő, hogy hogyan állnak a két évvel ezelőttihez képest.

(Forrás: Breaking Travel News, képek: Unsplash)

árak | szálloda | weboldal | szállásfoglalás | szállodai szobák

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom