Close
Ezen a szállodafoglaló oldalon találjuk a legolcsóbb árakat

Ezen a szállodafoglaló oldalon találjuk a legolcsóbb árakat

Nemrég arról írtunk, hogy hol keressük az olcsó repülőjegyeket, most pedig a szállodafoglaló oldalakról érkezett egy összehasonlító elemzés.

Az InsureMyTrip utasbiztosítás-összehasonlító oldal ezúttal a szállodafoglaló webhelyeket vette célba, hogy megnézze, melyik kínálja a legolcsóbb választási lehetőségeket. A kutatásukban ötven-ötven szállodát hasonlították össze tíz városban, a Booking.com, az Expedia, a Hotels.com és közvetlenül a szálloda webhelyén található napi árak alapján.

A New Yorkot, London, Dubajt, Szingapúrt, Párizst, Hongkongot, Bangkokot, Makaót, Kuala Lumpur és Isztambult érintő versenyből a Hotels.com került ki győztesen, amely

289 esetben adott ki olcsóbb találatokat, mint a többi webhely.

Az Expedia 283, a közvetlen foglalás pedig 159 esetben bizonyult olcsóbbnak, míg a Booking.com mindössze 54 alkalommal kínált jobb ajánlatot a többieknél, így ez tűnik a legkevésbé költséghatékony lehetőségnek.

Ami az egyes városokat illeti: New Yorkban a szállodák árai megnégyszereződtek az elmúlt két évben, így a kutatás szerint egy szállodai szoba átlagos ára most 318 dollár (körülbelül 130 ezer forint). A Booking.com-on viszont átlagosan 367 dollárért (15 ezer forintért), míg a Hotels.com-on átlagosan 293 dollárért (120 ezer forintért) foglalhatunk, ami 74 dollár (30 ezer forint) különbséget jelent. A Hotels.com az elemzett ötven New York-i szállodára keresve 62 százalékban adta a legjobb ajánlatokat.

Londonban átlagosan 307 dollárért (126 ezer forintért) kaphatunk szállodai szobát,

a Booking.com-on azonban 331 dollárig (136 ezer forintig) kúsznak, míg a Hotels.com-on és az Expedián átlagosan 286 dollárra (117 ezer forintra) esnek az árak. Az utóbbi két oldal bármelyikén keresve az esetek 82 százalékában járunk jobban.

Dubaj népszerűsége idén ősszel várhatóan még az eddigihez képest is növekszik, miután a szomszédos Katar novemberben ad otthont a foci-világbajnokságnak. Itt átlagosan 143 dollárért (59 ezer forintért) juthatunk szobához, de a Booking.com-on 166 dollárba (69 ezer forintba), míg az Expedián 132 dollárba (54 ezer forintba) kerülnek. Itt az Expedia került ki győztesen, amely a keresések 66 százalékában adta a legolcsóbb találatokat.

Szingapúrban 218 dollárt (89 ezer forintot) kell fizetnünk egy szobáért, a Booking.com 240 dollárért (98 ezer forintért), az Expedia és a Hotels.com pedig 208 dollárért (85 ezer forintért) kínálja a szállást, utóbbi kettő 78 százalékban éri meg a legjobban.

Párizsba az Expedián keresztül átlagosan 220 dollárért (90 ezer forintért), míg a Booking.com-on 250 dollárért (103 ezer forintért) foglalhatunk szobát, az Expedia és a Hotels.com a keresések 52 százalékában bizonyult a legolcsóbbnak. Itt látható a teljes lista az átlagárakkal és a spórolás lehetséges összegével.

Idén ezekben a városokban emelkedtek a legtöbbet a hotelek árai, de még így is meglepő, hogy hogyan állnak a két évvel ezelőttihez képest.

(Forrás: Breaking Travel News, képek: Unsplash)

szállásfoglalás | árak | weboldal | szálloda | foglalás

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram