Close
A világ leglátogatottabb úti célja akar lenni a sivatag metropolisza

A világ leglátogatottabb úti célja akar lenni a sivatag metropolisza

2022 januárja és júniusa között Dubajnak 7,12 millió nemzetközi látogatója volt, ami több mint 183 százalékos növekedést jelent a 2021 azonos időszakában Dubajba látogató 2,52 millió turistához képest.

Ez a 2022. első félévi pozitív tendencia a szilárd megvalósulás pályájára helyezi a várost a 2022-re és az azt követő időszakra kitűzött turisztikai céljainak eléréséhez, és tovább erősíti Dubaj pozícióját a nemzetközi turisztikai célpontok között.

Őfelsége Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Dubaj koronahercege és Dubaj Végrehajtó Tanácsának elnöke kijelentette:

„Őfelsége Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke és miniszterelnöke, Dubaj uralkodója azon jövőképe, hogy Dubajt a jövő városává és a világnak azzá a helyévé tegye, ahol a legjobb élni, dolgozni és ahová a legérdemesebb befektetni, Dubaj idegenforgalmi szektorának újjáéledését eredményezte.

A turisták számának növekedése tükrözi az emírség gazdaságának rugalmasságát és dinamizmusát. Őfelsége jövőképe segített Dubajnak erős és stabil gazdasági alapot és dinamikus üzleti ökoszisztémát létrehozni, lehetővé téve, hogy Dubaj a különböző ágazatok vezető globális központjává váljon. A nemzetközi turisták számának gyors emelkedése igazolja, hogy Dubaj jó úton halad afelé, hogy elérje ambiciózus célját, azaz a világ leglátogatottabb úti céjává váljon. Az elkövetkező években Dubaj tovább fejlődik, mint olyan úti cél, amely lenyűgöző értéket kínál a nemzetközi utazók számára.”

A 2022 első félévében regisztrált turisták száma megközelítette a 2019 első hat hónapjában elért számokat, amikor is  8,36 millió turista érkezett Dubajba.

A világ legmagasabb szállodai kihasználtsága

A szállodai szektor 74 százalékos átlagos kihasználtsága 2022 januárja és júniusa között az egyik legmagasabb volt a világon, összehasonlítva a 2021 első félévében mért 62 százalékkal.

Ez különösen figyelemreméltó, tekintettel arra, hogy a szobakapacitás 19 százalékkal növekedett 2019 azonos időszakához képest.

A dubaji szállodai létesítmények összesen 18,47 millió szobaéjszaka kihasználtsággal működtek az év első hat hónapjában, ami plusz 30,4 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, valamint plusz 18-at a 2019. első félévi pandémia előtti időszakhoz képest.

Dubaj tartós globális vonzereje

A legfrissebb adatok alátámasztják, hogy a tartós vonzerővel rendelkező Dubaj egy kihagyhatatlan úti cél, mintegy bizonyítva a 2022-ben elnyert Tripadvisor Travellers’ Choice díjat, mely szerint Dubaj a világ első számú úti célja. Mindemellett továbbra is a nemzetközi utazások, üzleti tevékenységek és rendezvények egyik legkeresettebb városa egy olyan időszakban, amikor a globális úti célok többsége is újra megnyílt a turizmus előtt. A rendkívül biztató iparági teljesítmény elsősorban a nagysikerű, hat hónapos Dubai Expo 2020 kiállításnak köszönhető, amely ez év március 31-ig több mint 24 millió látogatót vonzott.

Itt-ott New Yorkot idézi a világ legdinamikusabban fejlődő metropolisza, amely az utóbbi években nagy erőket mozgósítva állt bele a turizmusba, hogy wow-pillanatot generáló látnivalóival és adrenalint rejtő élménycsomagjaival magába bolondítsa a látogatót.

(Fotók: DTCM, Getty Images)

idegenforgalom | úti cél | rekordok | leglátogatottabb | egyesült arab emirátusok

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram