Close
Hatmillió forintot ajánl az olasz sziget annak, aki ott vesz házat

Hatmillió forintot ajánl az olasz sziget annak, aki ott vesz házat

Szardínia 45 millió eurót tett félre, hogy támogassa azokat, akik első ingatlanjukat vásárolják meg a sziget valamelyik kistelepülésén.

Annyi a feltétel, hogy a kiszemelt háznak egy háromezernél kevesebb lakosú településen kell lennie, és a vásárlónak oda kell bejelentenie vagy átjelentenie a lakcímét.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke elérheti a tizenötezer eurót, de maximum a ház vagy a felújítás árának a felét fedezheti.

Mint Christian Solinas szardíniai elnök kifejtette, a szigetet, különösen annak elnéptelenedő falvait szeretenék élhetőbbé varázsolni. Mint mondta,

megteremtettük annak a feltételeit, hogy a fiatalok a maradás mellett döntsenek, és fejlesszék a legsérülékenyebb területek gazdasági szövetét.

Szardínián ezzel párhuzamosan szintén futnak az egy eurós ház projektek, az érintett önkormányzatok közé tartozik Montresta, Nulvi, Romana, Ollolai és Bonnanaro.

Ha körülnéznél Szardínián, erre az ősz lehet a legalkalmasabb.

(Forrás: The Mayor, képek: Unsplash)

házvásárlás | olaszország | szardínia | támogatás

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram