Close
Hatmillió forintot ajánl az olasz sziget annak, aki ott vesz házat

Hatmillió forintot ajánl az olasz sziget annak, aki ott vesz házat

Szardínia 45 millió eurót tett félre, hogy támogassa azokat, akik első ingatlanjukat vásárolják meg a sziget valamelyik kistelepülésén.

Annyi a feltétel, hogy a kiszemelt háznak egy háromezernél kevesebb lakosú településen kell lennie, és a vásárlónak oda kell bejelentenie vagy átjelentenie a lakcímét.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke elérheti a tizenötezer eurót, de maximum a ház vagy a felújítás árának a felét fedezheti.

Mint Christian Solinas szardíniai elnök kifejtette, a szigetet, különösen annak elnéptelenedő falvait szeretenék élhetőbbé varázsolni. Mint mondta,

megteremtettük annak a feltételeit, hogy a fiatalok a maradás mellett döntsenek, és fejlesszék a legsérülékenyebb területek gazdasági szövetét.

Szardínián ezzel párhuzamosan szintén futnak az egy eurós ház projektek, az érintett önkormányzatok közé tartozik Montresta, Nulvi, Romana, Ollolai és Bonnanaro.

Ha körülnéznél Szardínián, erre az ősz lehet a legalkalmasabb.

(Forrás: The Mayor, képek: Unsplash)

házvásárlás | támogatás | olaszország | szardínia

FOLYTASD EZZEL

Ezeken a reptereken könnyen sztrájkba futhatunk a következő hetekben

Lekapcsoltak egy rollerest a rendőrök, egészen elképesztő sebességgel száguldott a város közepén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom