Close
Elképesztő városokba repítenek a Wizz Air új járatai

Elképesztő városokba repítenek a Wizz Air új járatai

A Wizz Air a napokban két új, szaúd-arábiai járatát is elindította Budapestről. A Rijád és Dzsidda városába hetente kétszer induló gépekre már 16,290 forinttól vásárolhatók jegyek.

A légitáraság Ausztriából és Olaszországból már 2022 végén elindította járatait Rijád és Dzsidda városába, és most Magyarország számára is megnyitja ezeket az útvonalakat. A bővítésnek hála

a két ország közti közlekedés megfizethetővé, kényelmessé és jóval gyorsabbá válik, ezzel is támogatva mindkét ország turisztikai iparágát.

Az Arab-félsziget közepén, a hatalmas sivataggal körülvett Najd-fennsíkon fekvő Rijád egy hamisítatlan modern nagyváros, amely lenyűgöző, évszázados történelmet rejt hangulatos piacaival, lehengerlő múzeumaival és ősi építészetével.

Tökéletes helyszín hosszabb üdülésre, de akár rövidebb kiruccanásra is.

A „Szaúd-Arábia kapujának” is nevezett Dzsiddában az elmúlt évszázadok során számos zarándok pihent meg a szent városok, Medina és Mekka felé vezető útján. Manapság egy hárommillió lakosú metropoliszként nyűgözi le az utazókat

hihetetlen történelmi és kulturális örökségének, valamint a természeti csodáinak köszönhetően.

A Budapestről elérhető két új járat részét képezi annak a huszonhárom új Wizz Air útvonalnak, amely a tervek szerint egymillió utasít repít az év során az országba. A légitársaság növekvő jelenléte támogatja Szaúd-Arábia Vision 30 programját, amelynek ambiciózus stratégiai célkitűzése, hogy 2030-ra megháromszorozza a Szaúd-Arábia felé irányuló utasforgalmat.

(Fotók: Getty)

szaud-arábia | Rijád | Dzsidda | wizz air

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram