Corten acél és szenesített fa ad időtlen eleganciát a tóra néző szaunáknak a lett erdőségekben

Sigulda városában, egy tóra néző domboldalon állnak a Ziedlejas Spa és Wellness Resort corten acélból és üvegből készült kabinjai.

A komplexum, amely a rigai székhelyű Open AD iroda a Landshape tájépítész-stúdió együttműködéséből született, két szaunát és három szállást foglal magában.

A különálló kabinok koherens egészet alkotnak, kanyargó ösvényekkel és kőlépcsőkkel összekötve. Mint az iroda elmondta, minden egyes épület önálló egység, de egyben egy átfogó kompozíció szerves része is.

Az egyik, az Üvegszauna névre keresztelt gőzkabin a domb lábánál áll, ahonnan rövid út vezet a tóig, és mozgáskorlátozottak is könnyen megközelíthetik.

A burkolata szenesített fadeszkákból áll, a parapet és a domboldalból kiemelkedő két kémény corten acélból készült.

A másik, a Gőzszauna a közeli erdőben épült szenesített rönkökből, tetején acéltetővel, amely a hagyományos szaunaépítmények formájára utal.

A szaunák nagy ablakaiból közvetlenül a tóra látni, és a kabinok előtt kis terasz csábít lazulásra a jó időben.

A resort egész évben fogadja a vendégeket, így a megoldásoknak nemcsak vizuálisan, de funkcionálisan is jól kell működniük a különböző körülmények között, például a téli hóban, az ősz aranyában, a nyár buja zöldjében, és akkor is, amikor szürkeség uralja a tájat.

A kabinokban minimális, zavaró tényezőktől mentes terek várják a látogatókat, a padlóból előugró asztalokkal és kihajtható ágyakkal, a fölöttük lévő félemeleten pedig további alvóhelyekkel.

A lakóterek a kabinok üvegezett részét foglalják el, zavartalan kilátást nyújtva a környező tájra, míg a fürdőszobák a cortenborítású részekben rejtőznek. Az egyedi, saját tervezésű bútorokat más márkák, például az Ikea berendezési tárgyaival egészítették ki.

Ha felfedeznéd a balti vidéket, ez a hat bájos üdülőváros jó kiindulás lehet, ha pedig vonzanak a különleges szaunák, ez a mitikus norvég szauna ideális úti cél lehet.

(Forrás: Dezeen, képek: Alvis Rozenbergs/Dezeen)

corten acél | szauna | erdő | kabin | szenesített fa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom