Close
Ezt a mobilszaunát szívesen hazavontatnánk Dániából

Ezt a mobilszaunát szívesen hazavontatnánk Dániából

Elegáns, komfortos, kényelmes, és mindenekelőtt mobil ez a szauna, amelyben LED-ek felelnek a hangulatvilágításért.

Azt már tudjuk, hogy Európa északi felében – leginkább Finnországban – a gyerekektől kezdve a nagyszülőkig mindenki szaunázik, gyakorlatilag minden háztartásra jut egy kályhával, dézsával, kővel és kanállal felpumpált szauna. A vidéki házakban vagy nyaralókban általában nyírfafűtéses, a városi lakásokban, fürdőkben elektromos üzemű, falambériával kialakított, fürdőszobából nyíló kis helyiséget találni.

Maga a szaunázás nem csupán a gőzkamrában való izzadtságcsepp-gyűjtést jelenti, hanem hozzá tartozik a hideg fürdő és a zuhanyozás is. Telente a finn emberek, amint kijönnek a szaunából, meghemperegnek a hóban, vagy lyukat vágnak a jeges tóba és beleugranak a vízbe, majd gyorsan visszaszaladnak a melegbe – ez a hőfokváltozás edzi a bőrt, élénkíti a testet, erősíti az immunrendszert.

A szaunázás azért is más, mint a gőzfürdőzés, mert itt különböző illóolajokat is lehet párologtatni, melyek szintén jótékony hatással vannak a szervezetünkre.

A Native Narrative által tervezett és megalkotott mobilszauna eredetileg Dánia déli felében kezdte meg küldetése teljesítését, de természetesen bárhová szállítható.

Alapterülete tíz négyzetméter, telt ház esetén akár tizenegy embert is vendégül tud látni egy kis lazításra.

Fatüzelésű kályhával működik, a fényekért pedig tölthető elemek a felelősek – utóbbiak hatvan-hetven órás járástartalékkal bírnak.

A tervezéskor ügyeltek arra, hogy a szauna illeszkedjen az erdei környezetbe, ezért a külső burkolatát vörösfenyőből, míg a belsejét kiváló minőségű skandináv lucfenyőből készítették. A különleges kialakításnak köszönhetően az ülések nem forrósodnak fel, így kényelmesen lehet élvezni a benti pillanatokat.

Rendeléstől számított hat-nyolc héten belül akár a mi kertünkben is díszeleghet ilyen – amennyiben Dániában élünk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: nativenarrative.com)

minőségi | skandináv | Dánia | mobil | szauna

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram