Close
Egy ilyen szauna jól mutatna a Balaton partján is

Egy ilyen szauna jól mutatna a Balaton partján is

Szokatlan látvány fogadja a Margate strandján sétálókat: egy viktoriánus ihletésű szauna parkol a homokban. 

Dél-Anglia partjainál helyezte el a bőrápoló termékekben utazó Haeckels cég a tradicionális, fatüzelésű szaunát, azzal a céllal, hogy feldobja a helyi közösségi életet, másrészt hozzájáruljon a környékbeliek egészségi állapotának javításához.

A tölgyfából és acélból készült miniszauna egy viktoriánius időket idéző ponyvatetőt is kapott, mely arra a korszakra utal, amikor a nők ilyenek mögé bújva öltöztek át a strandon.

Biztos akadnak majd bátrabb vállalkozók, akik a téli időszakban is csobbannak egyet a közeli hideg habokban, nekik egészen kellemesen telnek majd a felmelegedés percei, a kevésbé merészek pedig csak stresszűzésre és méregtelenítésre használják a guruló kabint.

A Haeckels-alapító Dom Bridges elárulta, az inspirációt az izlandi Kék Lagúnából merítette, mert mindig is lenyűgözte az az élmény, amikor emberek forró fürdőt vesznek odakint a mínuszokban. Miután részletesen tanulmányozta Margate tengeri fürdős szokásait és annak történetét, úgy döntött, egy Viktória-korabeli ikonikus eszközt modernizálva visszaállítja a régi idők hangulatát. Reményei szerint így meghozza az emberek kedvét ahhoz, hogy több időt töltsenek a szabadban és ezzel együtt a tengerparton. Margate történetében egyébként fontos szerep jutott az óceán erejének (elsősorban különböző betegségek kezelésére használták), és ott épült fel az Egyesült Királyság első tengerparti kórháza is.

A szaunával visszahozta a tradíciót, illetve szeretné megismertetni az embereket a szaunázás és a nyíltvízi úszás egészségre gyakorolt jótékony hatásaival.

A kerekes kabint közösségi finanszírozásból építette húsz szakember, valamennyi adakozó nevét az oldalába gravírozták. A használata ingyenes, de rendszeres adakozásra ösztönzik a szaunázókat, hogy az így befolyt összegből végezzék el a karbantartást és az esetleges javításokat. Lehetőség van egyébként bérbe venni privát rendezvényekre is.

Ha arrafelé járunk, mindenképp kipróbáljuk, hiszen nagyszerű lehetőség offline üzemmódba kapcsolni, mert a szaunába nem vihető be semmilyen elektronikai eszköz. A lényeg a beszélgetésen, a pihenésen, a lazításon és a méregtelenítésen van. Meg persze a sprinten a hideg vízből a forróságba.

Ez is érdekelhet:

tengerpart | viktoriánus | szauna | margate | mobil

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram