Close
Egy ilyen szauna jól mutatna a Balaton partján is

Egy ilyen szauna jól mutatna a Balaton partján is

Szokatlan látvány fogadja a Margate strandján sétálókat: egy viktoriánus ihletésű szauna parkol a homokban. 

Dél-Anglia partjainál helyezte el a bőrápoló termékekben utazó Haeckels cég a tradicionális, fatüzelésű szaunát, azzal a céllal, hogy feldobja a helyi közösségi életet, másrészt hozzájáruljon a környékbeliek egészségi állapotának javításához.

A tölgyfából és acélból készült miniszauna egy viktoriánius időket idéző ponyvatetőt is kapott, mely arra a korszakra utal, amikor a nők ilyenek mögé bújva öltöztek át a strandon.

Biztos akadnak majd bátrabb vállalkozók, akik a téli időszakban is csobbannak egyet a közeli hideg habokban, nekik egészen kellemesen telnek majd a felmelegedés percei, a kevésbé merészek pedig csak stresszűzésre és méregtelenítésre használják a guruló kabint.

A Haeckels-alapító Dom Bridges elárulta, az inspirációt az izlandi Kék Lagúnából merítette, mert mindig is lenyűgözte az az élmény, amikor emberek forró fürdőt vesznek odakint a mínuszokban. Miután részletesen tanulmányozta Margate tengeri fürdős szokásait és annak történetét, úgy döntött, egy Viktória-korabeli ikonikus eszközt modernizálva visszaállítja a régi idők hangulatát. Reményei szerint így meghozza az emberek kedvét ahhoz, hogy több időt töltsenek a szabadban és ezzel együtt a tengerparton. Margate történetében egyébként fontos szerep jutott az óceán erejének (elsősorban különböző betegségek kezelésére használták), és ott épült fel az Egyesült Királyság első tengerparti kórháza is.

A szaunával visszahozta a tradíciót, illetve szeretné megismertetni az embereket a szaunázás és a nyíltvízi úszás egészségre gyakorolt jótékony hatásaival.

A kerekes kabint közösségi finanszírozásból építette húsz szakember, valamennyi adakozó nevét az oldalába gravírozták. A használata ingyenes, de rendszeres adakozásra ösztönzik a szaunázókat, hogy az így befolyt összegből végezzék el a karbantartást és az esetleges javításokat. Lehetőség van egyébként bérbe venni privát rendezvényekre is.

Ha arrafelé járunk, mindenképp kipróbáljuk, hiszen nagyszerű lehetőség offline üzemmódba kapcsolni, mert a szaunába nem vihető be semmilyen elektronikai eszköz. A lényeg a beszélgetésen, a pihenésen, a lazításon és a méregtelenítésen van. Meg persze a sprinten a hideg vízből a forróságba.

Ez is érdekelhet:

mobil | szauna | viktoriánus | margate | tengerpart

FOLYTASD EZZEL

Mangó és beton ennyire még nem állt jól egymásnak mint ebben az indiai házban

Ez a magánrepülő fényűzőbb, mint egy ötcsillagos szálloda

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom