Close
Százmilliókat kérnek London legkeskenyebb házáért

Százmilliókat kérnek London legkeskenyebb házáért

Alig több mint másfél méter széles a legkeskenyebb pontján, mégis várhatóan egymillió euró feletti áron fog elkelni a brit főváros egyik legkülönlegesebb háza. 

A meglehősen szűkre szabott ingatlan London nyugati felében, a Shepherd’s Bush negyedben található két üzlet – most éppen egy orvosi rendelő és egy fodrászat –  közé bezsúfolva.

Az értékesítéssel megbízott ingatlanügynökség szerint egy kis londoni varázslatról van szó, a ház pedig azért számít ennyire különlegesnek, mert rendkívül unikális.

Korábban más jellegű üzletek voltak a szomszédai

“Londonban nincsenek olyan házak, amelyek ennyire egyedi térrel rendelkeznének, ilyen egyéniségük és történelmük van” – nyilatkozta David Myers, a Winkworth Estate Agents munkatársa. Eredetileg viktoriánus kalapboltként működött valamikor a 19. század végén és a 20. század elején, a felső szintjén raktárral és lakóhelyiséggel.

Ma a kilencvenhat négyzetméteres, ötszintes ház földszintjén található a konyha, amely egy majdnem kétszer akkora méretű étkezőbe nyílik. Az első emeleten a hálószoba és a dolgozószoba rejtőzik, a csigalépcsővel elérhető másodikon egy zuhanyzó és egy fürdőszoba, a tetőtérben egy nagyobb háló. Pihenni a nem túl tágas hátsó kertben is lehet.

A házat hivatalosan 1,1 millió euróért (majdnem 400 millió forintért) lehet megvásárolni, és amennyiben a kért áron talál új tulajdonosra, akkor a 2006-os eladása óta megduplázza az értékét. Egyedülállóknak vagy fiatal párnak ajánlják.

Nézegess nagyobb házakat!

A Fold House névre keresztelt otthon Hamiltonban, Ontarióban épült a torontói Partisans építésziroda jóvoltából, akik egy leégett nyaraló helyére építették ezt a fantasztikusan áramvonalas, különleges villát. Már csak a tetejéért beleszerettünk. Adelaide kertvárosi részén tervezte Reuben French-Kennedy a Willunga House névre keresztelt kertes házat idős szülei számára, hogy nyugdíjas éveiket a lehető legszebb környezetben töltsék. A bumeráng alakú ház csodás kertet és kis veteményest ölel körbe. Ez a teljes szigetet elfoglaló magánvilla pedig minden szempontból hihetetlen.

(Forrás: EuroNews, ctnews.com, en24news.com, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Rejtélyes épületekre bukkantak a Marson – a következő képek láttán ezt is hihetnénk, pedig egy spanyol kisvárosban járunk
Döngölt földfalakkal épült ez a különleges brazil ház
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom