Close
Százmilliókat kérnek London legkeskenyebb házáért

Százmilliókat kérnek London legkeskenyebb házáért

Alig több mint másfél méter széles a legkeskenyebb pontján, mégis várhatóan egymillió euró feletti áron fog elkelni a brit főváros egyik legkülönlegesebb háza. 

A meglehősen szűkre szabott ingatlan London nyugati felében, a Shepherd’s Bush negyedben található két üzlet – most éppen egy orvosi rendelő és egy fodrászat –  közé bezsúfolva.

Az értékesítéssel megbízott ingatlanügynökség szerint egy kis londoni varázslatról van szó, a ház pedig azért számít ennyire különlegesnek, mert rendkívül unikális.

Korábban más jellegű üzletek voltak a szomszédai

“Londonban nincsenek olyan házak, amelyek ennyire egyedi térrel rendelkeznének, ilyen egyéniségük és történelmük van” – nyilatkozta David Myers, a Winkworth Estate Agents munkatársa. Eredetileg viktoriánus kalapboltként működött valamikor a 19. század végén és a 20. század elején, a felső szintjén raktárral és lakóhelyiséggel.

Ma a kilencvenhat négyzetméteres, ötszintes ház földszintjén található a konyha, amely egy majdnem kétszer akkora méretű étkezőbe nyílik. Az első emeleten a hálószoba és a dolgozószoba rejtőzik, a csigalépcsővel elérhető másodikon egy zuhanyzó és egy fürdőszoba, a tetőtérben egy nagyobb háló. Pihenni a nem túl tágas hátsó kertben is lehet.

A házat hivatalosan 1,1 millió euróért (majdnem 400 millió forintért) lehet megvásárolni, és amennyiben a kért áron talál új tulajdonosra, akkor a 2006-os eladása óta megduplázza az értékét. Egyedülállóknak vagy fiatal párnak ajánlják.

Nézegess nagyobb házakat!

A Fold House névre keresztelt otthon Hamiltonban, Ontarióban épült a torontói Partisans építésziroda jóvoltából, akik egy leégett nyaraló helyére építették ezt a fantasztikusan áramvonalas, különleges villát. Már csak a tetejéért beleszerettünk. Adelaide kertvárosi részén tervezte Reuben French-Kennedy a Willunga House névre keresztelt kertes házat idős szülei számára, hogy nyugdíjas éveiket a lehető legszebb környezetben töltsék. A bumeráng alakú ház csodás kertet és kis veteményest ölel körbe. Ez a teljes szigetet elfoglaló magánvilla pedig minden szempontból hihetetlen.

(Forrás: EuroNews, ctnews.com, en24news.com, fotók: Getty Images)

legkeskenyebb | épület | egyedi | eladó | ingatlan

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram