Close
Minden szempontból hihetetlen ez a teljes szigetet elfoglaló magánvilla

Minden szempontból hihetetlen ez a teljes szigetet elfoglaló magánvilla

Abu-Dzabiban építettek egy teljes szigetet, amelyre építettek egyetlen luxusrezidenciát. És nem, ez nem egy hotel, hanem egy magánvilla.

Az olasz Fabio Novembre építész tervezte meg ezt a lehetetlenül extravagáns villát az Al Gurm üdülőövezetben, Abu-Dzabi déli részén. A rezidencián élő magánszemélynek nincs szomszédja: a mesterségesen épített, apró szigetet teljes egészében ez a villa foglalja el, mivel a tulajdonos

nagyon szeretett volna egy kis privátszférát.

Az épület bejáratát egy mesterséges vízesés zárja el a, hát, nem tudjuk, kiktől, valamint a holdsarló alakú, bejárati részén ablaktalan kőfal is szintén a lakókat rejti el a nemlétező kíváncsi szemek elől. A ház hátsó traktusa már sokkal nyitottabb:

óriási ablakok és egy feszített víztükrű medence néz a végtelen, nyílt vízre.

A szobákat íves betonelemek szelik ketté, az ablakok aranykereteket kaptak. Az 1700 négyzetméteres villában az alsó szinten számos nappali és óriási étkező kapott helyet, valamint irodai szobák és dolgozószobák és tágas teraszok, az első szinten pedig a nagyháló és további vendégszobák.

Egészen félelmetes fényűzés – cseppet sem vagyunk meglepve, hogy az Egyesült Arab Emírségekben valósult meg ez a projekt.

Ha pedig még nézegetnél gyönyörű, de kevésbé valóságtól elrugaszkodott otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, ez a kacéran szép londoni házfelújítás, amelyből ellestünk pár dizájnötletet, de imádtuk ezt a Nomad névre keresztelt, ultrapuritán belga bútorkollekciót is.

(Forrás: Dezeen

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom