Close
Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – ezek a feltételek

Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – ezek a feltételek

A Széchenyi Turisztikai Kártya GO! a Széchenyi Kártya program része. Egy államilag díjtámogatott hiteltermék a vállalkozások számára. A kedvező feltételei és sokrétű felhasználhatósága igen népszerűvé teszik. Beruházási célra vagy a napi működés finanszírozására igényelhetik a mikro-, kis- és középvállalkozások.

Széchenyi Kártya a turisztikai vállalkozásokért

Ez a lehetőség egy folyószámlahitelt takar, mely a turisztikai szektorban működő vállalkozások számára elérhető. A koronavírus miatt kialakult kedvezőtlen gazdasági folyamatok hatásainak ellensúlyozására vezették be. Ez a vállalkozói hitel jól jöhet a Covid-19 hatásaitól megtépázott turisztikai cégeknek, mivel jelentős állami kamattámogatást jelent. De emellett hitelbírálati díj és költségtámogatással is jár ennek a folyószámlahitelnek az igénybevétele.

Miért jó a Széchenyi Turisztikai Kártya GO?

Már említettük, hogy szabadon felhasználható, így valóban arra a területre tudják a cégek költeni, ahol szükségük van a forrásokra. Átutalással is kérhetjük a folyószámlánkra, de egy bankkártyát is kérhetünk hozzá, hogy azzal használjuk fel az összeget. Országosan több mint 200 ponton igényelhetjük a Széchenyi Turisztikai Kártya GO!-t, méghozzá ingatlanfedezet nélkül. Maximális összege 250 millió forint, melynek kezességi díjához az állam akár teljes díjtámogatást is ad.

Mik a feltételek?

A Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában fel vannak sorolva azon tevékenységi körök, melyeket végezve a cégek igénybe vehetik a kölcsönt. Fontos, hogy mindezt már legalább 2020. március 31-e óta kell végezniük. Valamint a 2020-as üzleti évben az összbevételük minimum 30%-át ezen tevékenységekből kellett szerezniük.

Vannak kizáró okok is. Ilyen lehet az, ha egy cégnek lejárt hiteltartozása vagy köztartozása van.

Mik a kondíciók?

1 és 250 millió forint közötti összeg vehető fel 1, 2 vagy 3 éves futamidő mellett. A felvett összeg esedékessége a futamidő lejártának napja, amikor is egy összegben kell mindent visszafizetni.

A futamidő alatt kapott támogatásnak köszönhetően a kamat mindössze 0,5% lesz évente, és kezelési költséget sem kell fizetni. Emellett hitelbírálati díj sem lesz. Mindössze kezességvállalási díjat kell fizetnünk a szerződés megkötésekor. Ezt évente vizsgálják, és ha csekély jogcímű támogatást kérünk, akkor akár nulla is lehet.

Hol lehet igényelni, és mi az igénylés menete?

Az igénylést országosan 200 ponton elindíthatjuk. A KAVOSZ regisztráló irodáiban, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban és a Kereskedelmi és Iparkamara területi irodáiban is. Díjmentesen segítenek a kitöltésben és a szükséges dokumentumokról is tájékoztatnak, majd továbbítják is az igénylőlapot az általunk választott pénzintézetnek. A hitelbírálat a bankok feladata, akik jóváhagyást követően utalják a számlánkra az összeget.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A nyári családi programokra készülvén
Ízelítő a legcsodásabb dízelmotorok világából
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom