Close
Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – ezek a feltételek

Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – ezek a feltételek

A Széchenyi Turisztikai Kártya GO! a Széchenyi Kártya program része. Egy államilag díjtámogatott hiteltermék a vállalkozások számára. A kedvező feltételei és sokrétű felhasználhatósága igen népszerűvé teszik. Beruházási célra vagy a napi működés finanszírozására igényelhetik a mikro-, kis- és középvállalkozások.

Széchenyi Kártya a turisztikai vállalkozásokért

Ez a lehetőség egy folyószámlahitelt takar, mely a turisztikai szektorban működő vállalkozások számára elérhető. A koronavírus miatt kialakult kedvezőtlen gazdasági folyamatok hatásainak ellensúlyozására vezették be. Ez a vállalkozói hitel jól jöhet a Covid-19 hatásaitól megtépázott turisztikai cégeknek, mivel jelentős állami kamattámogatást jelent. De emellett hitelbírálati díj és költségtámogatással is jár ennek a folyószámlahitelnek az igénybevétele.

Miért jó a Széchenyi Turisztikai Kártya GO?

Már említettük, hogy szabadon felhasználható, így valóban arra a területre tudják a cégek költeni, ahol szükségük van a forrásokra. Átutalással is kérhetjük a folyószámlánkra, de egy bankkártyát is kérhetünk hozzá, hogy azzal használjuk fel az összeget. Országosan több mint 200 ponton igényelhetjük a Széchenyi Turisztikai Kártya GO!-t, méghozzá ingatlanfedezet nélkül. Maximális összege 250 millió forint, melynek kezességi díjához az állam akár teljes díjtámogatást is ad.

Mik a feltételek?

A Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában fel vannak sorolva azon tevékenységi körök, melyeket végezve a cégek igénybe vehetik a kölcsönt. Fontos, hogy mindezt már legalább 2020. március 31-e óta kell végezniük. Valamint a 2020-as üzleti évben az összbevételük minimum 30%-át ezen tevékenységekből kellett szerezniük.

Vannak kizáró okok is. Ilyen lehet az, ha egy cégnek lejárt hiteltartozása vagy köztartozása van.

Mik a kondíciók?

1 és 250 millió forint közötti összeg vehető fel 1, 2 vagy 3 éves futamidő mellett. A felvett összeg esedékessége a futamidő lejártának napja, amikor is egy összegben kell mindent visszafizetni.

A futamidő alatt kapott támogatásnak köszönhetően a kamat mindössze 0,5% lesz évente, és kezelési költséget sem kell fizetni. Emellett hitelbírálati díj sem lesz. Mindössze kezességvállalási díjat kell fizetnünk a szerződés megkötésekor. Ezt évente vizsgálják, és ha csekély jogcímű támogatást kérünk, akkor akár nulla is lehet.

Hol lehet igényelni, és mi az igénylés menete?

Az igénylést országosan 200 ponton elindíthatjuk. A KAVOSZ regisztráló irodáiban, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban és a Kereskedelmi és Iparkamara területi irodáiban is. Díjmentesen segítenek a kitöltésben és a szükséges dokumentumokról is tájékoztatnak, majd továbbítják is az igénylőlapot az általunk választott pénzintézetnek. A hitelbírálat a bankok feladata, akik jóváhagyást követően utalják a számlánkra az összeget.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram