Nem elírás: van egy hely, ahol tényleg fizetni kell a szendvics félbevágásáért

Hihetetlen, de igaz.

Egy brit turista igencsak dühös lett, miután két eurós díjat számoltak fel az éttermi számláján szendvicsének félbevágásáért.

A meg nem nevezett utazó az olaszországi Comói-tó mellett fekvő Gera Lario városában, a Bar Pace bárban vacsorázott, amikor az eset történt.

A nyugtát átolvasva vette észre a két eurós "diviso da meta", azaz "félbevágás" díjat.

A számláról készült fotót feltöltötte a TripAdvisorra és magyarázatot is mellékelt hozzá:  "Ketten voltunk, kértünk egy szendvicset, hogy elfelezzük". A vitatott díj a számla szerint többe került, mint egy eszpresszó, a szendvics teljes árát 7,50 euróról 9,50 euróra emelte.

A kávézó tulajdonosa azonban megvédte a sztorit.

– A további kéréseknek ára van – mondta Cristina Biacchi a La Repubblica című olasz lapnak. – Egy helyett két tányért kellett használnunk, a mosogatás ideje megduplázódik, és aztán két terítőre is szükség van. Ez nem egy egyszerű pirított szendvics, hanem sült krumpli is volt benne. Időbe telt, amíg kettévágtuk.

Hozzátette, hogy a vendég nem tett panaszt közvetlenül az eset után, ha megteszi, a díjat törölték volna a számlájáról.

Az észak-olaszországi Comói-tó minden tekintetben lenyűgöző, nem csoda, hogy a fotósoktól kezdve a hírességeken át sokunk vágyott itáliai célpontja. Nem szabad azonban „végállomásként” tekinteni rá egy olasz road trip alkalmával, merthogy a talján tóvárosok között akad még konkurenciája.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

szendvics | felszolgálás | félbevágás | olaszország-comoi tó | pluszdíj | felháborodás

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom