Close
Napokon belül életbe léphet a jogszabály, ami alapján szigorítások várhatók Ukrajnában

Napokon belül életbe léphet a jogszabály, ami alapján szigorítások várhatók Ukrajnában

Az ukrán kormány még a héten várhatóan jóváhagyja a koronavírus-járvány miatti korlátozások szigorítását, az erről szóló rendeletek pedig ezt követően hét nap múlva, azaz még szeptember derekán hatályba lépnek.

Jelenleg még Ukrajna egésze a járványhelyzet szerinti legenyhébb, zöld besorolásban van. A tervek szerint viszont a héten – ha a kormány jóváhagyja az egészségügyi tárca indítványát – minden megye legalább az eggyel szigorúbb, sárga kategóriába kerül át, és lehetnek olyan régiók is, amelyek a legszigorúbb, vörös besorolásba.

Színes házak a kijevi Vozdvizhenka kerületben

Az RBK-Ukrajina értesülése szerint a sárga zónába kerülő megyékben az edzőtermek, a mozik és más kulturális intézmények létszámkorlátozás nélkül lesznek látogathatók, ha a személyzet és a látogatók zöme felvette a védőoltás legalább első dózisát. Egyelőre nem tudni, hány százalék beoltott dolgozó, illetve látogató esetében kaphatja meg egy intézmény ezt a kedvezményt. A vörös besorolású területeken nyitva tarthatnak az éttermek, ha az alkalmazottak és a látogatók egyaránt felvették a teljes védettséghez szükséges mindkét adagot. Az oltottak százalékos arányát szintén nem hagyták még jóvá. Az RBK-Ukrajina úgy tudja, hogy a közösségi közlekedést egyelőre nem tervezik korlátozni.

Elhalaszthatják a sárga zóna bevezetését

Frissítés: az ukrán egészségügyi miniszter, Viktor Ljasko friss bejelentése szerint elhalaszthatják a sárga karanténzóna bevezetését, ugyanis először az adaptív karantén módosításáról szóló határozatnak kell hatályba lépnie, csak ezután lesz indoka a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó bizottságnak bevezetnie a sárga zónát.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, Getty Images, Kárpátalja)

FOLYTASD EZZEL
Vállalkozók tiltakoznak az oltási igazolás ellen Montenegróban
Bréking: megnyitja határait Amerika!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom