Close
Évezredek óta tervezik, most megépülhet a híd Szicília és az olasz csizma között

Évezredek óta tervezik, most megépülhet a híd Szicília és az olasz csizma között

A Szicília és a szárazföld között ívelő híd felépítése évezredek óta foglalkoztatta az olaszokat, most a történelmi tervek valósággá válhatnak. 

Már az ókori rómaiak is felvetették az ötletet, hogy összekössék Szicília szigetét az olasz csizmával, a történelem folyamán pedig ez a gondolat újra és újra a figyelem középpontjába került. 2009-ben már majdnem megvalósultak a több ezer éves vágyak, de akkor mégis le kellett mondaniuk az olaszoknak a rendkívüli elképzeléseikről.

Olaszország szárazföldjét, a calabriai Villa San Giovanni városát és Szicíliát, azon belül is Messinát a kötővárosról elnevezett szoros választja el, amely a legkeskenyebb pontján 3,1 kilométer széles.

Az új híd felépítését Giorgia Meloni olasz miniszterelnök javasolta, a projekt finanszírozásához pedig az Európai Unió segítségét kéri. A híd felépítése több milliárd euróba kerülhet,

várható több mint háromezerhatszáz méteres hosszával pedig a világ leghosszabb függőhídjává válhat.

Amennyiben a tervek megvalósulnak és a híd megépül, Szicília sokkal könnyebben lesz elérhető a szárazföldi Olaszországból, különösen vonattal.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

függőhíd | szicília | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram