Close
Nehéz lenne ennél stílusosabb felhőkarcolót álmodni a világ legzöldebb metropoliszába

Nehéz lenne ennél stílusosabb felhőkarcolót álmodni a világ legzöldebb metropoliszába

A zöld városként emlegetett Szingapúr egyik legújabb épületével sem hazudtolta meg hírnevét.

A BIG és a Carlo Ratti Associati építészeti stúdió hívta életre a 280 méter magas CapitaSpringet a szingapúri pénzügyi negyed szívében, egy parkoló és egy főtt ételeket áruló piac között. Az 51 emeletes épület, melyet homlokzati nyílásai tesznek szoborszerűvé, “zökkenőmentes átmenetet biztosít a kert és a város között”.

Benne éttermek és irodahelyiségek valamint apartmanok kaptak helyet több mint nyolcvanezer növény között.

A torony közepén egy négyszintes, függőleges parkot trópusi növények és fák töltenek meg, melyek elrendezése “az esőerdők növényhierarchiáját” követi,

a talajszint árnyéktűrő, nagy levelű növényeitől a magasabban növő, kisebb levélszerkezetű és több fényt igénylő fajokig.

A tetőkertben 150 fajta ehető növény terem, amely az épületben található éttermeknek és kávézóknak kínál alapanyagot. A földszinten egy hosszú park és egy pláza található.

A ház lakóinak kényelméről pedig többek között uszoda, futópálya és lounge gondoskodik.

Az irodák a felső 29 emeletet foglalják el, lenyűgöző kilátást nyújtva a Szingapúr folyóra és a Marina-öbölre.

Szingapúr nem spórol a látványos épületekkel, itt van mindjárt ez a 38. emeleten nyílt pince, amelynek az egész világ a csodájára jár, de a Changi reptér is nagy durranásra készül.

(Forrás: Dezeen, képek: Finbarr Fallon/Dezeen)

kert | növények | felhőkarcoló | BIG | szingapúr

FOLYTASD EZZEL

Karácsony környékén nem lesz egyszerű a vonatozás ezeken a járatokon

Egészen meglepő dolog derült ki a magyarokról: minden harmadik ember inkább lejjebb tekeri a fűtést, csak maradjon pénze utazni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram