Close
A járvány miatt csillagászati áron golfozhatnak a szingapúri milliárdosok

A járvány miatt csillagászati áron golfozhatnak a szingapúri milliárdosok

Aki Szingapúrban tervez golfozni, és ehhez az egyik legjobb pályát szemelte ki, annak érdemes átgondolnia a terveit.

Miközben az utazási lehetőségek korlátozása miatt a szingapúriak kénytelenek voltak máshol keresni a megoldást a szórakozásra és a kikapcsolódásra, a szigetországban kiváltható golfklubtagsági meglehetősen értékes portékává nőtte ki magát.

A járvány kezdete óta ugyanis elképesztő ütemben emelkedtek az árak.

A pandémia kirobbanását követően ez egészen pontosan negyvenszázalékos emelkedést jelent a Szingapúr déli partjainál található egyik legkedveltebb üdülőhelyen, a kaszinók, klubok és golfpályák otthonának számító Sentosán.

Ha valaki mindjárt a Sentosa Golf Club tagsági kártyáját szeretné kiváltani, készüljön fel rá, hogy jelentős terhelés éri a bankkártyáját: 261 ezer amerikai dollárnak (közel nyolcvanmillió forintnak) megfelelő összeget emelnek le a számláról, ha helyi az illető, és 372 ezret (kb. 110 millió forintot), ha külföldi.

Szakértők szerint az utazásal kapcsolatos korlátozások felelősek azért, hogy rengeteg szingapúri kezdett el golfozni.  A helyiek úgy vélik, jobban járnak, ha az utazásra szánt pénzt inkább befektetik egy klubtagságiba, hogy aztán a lezárások feloldásáig nyugodtan játszhassanak.

A Sentosa Golf Clubnak két pályája és több mint ezerötszáz tagja van, 2019-ben a World Golf Awards a világ legjobb golfpályájának választotta. Szingapúrban összesen tizenhét golfpálya működik, amelyek közül tizennégy privát használatban van, három pedig bárki számára igénybe vehető. Az elmúlt években a több pályán is emelkedtek az árak, bár kevésbé drasztikusan, mint a Sentosában.

Utóbbi egyébként az árskála csúcsán helyezkedik el. Összehasonlításképp annak a végén található Changi Golf Clubban 5700 dollárnak (1,8 millió forintnak) megfelelő összegbe kerül a tagsági, míg a Singapore Polo Clubhoz 4100 dollárért (kb. 1,25 millió forintért) lehet csatlakozni.

Kicsit más, de korábban megírtuk, hogy egy futurisztikus városnegyed megteremtését vették célba Szingapúrban, amelyhez automatikus szemétgyűjtés, környezetbarát központi hűtés, valamint autómentes centrum is tartozna.

(Forrás: Insider, fotók: Getty Images)

drága | emelkedés | ár | szingapúr | golf

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ebben az országban találjuk a bolygó legszebb partszakaszait

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram