Close
Újabb uniós belső határon állítják vissza az ellenőrzést

Újabb uniós belső határon állítják vissza az ellenőrzést

Szerdán írtunk arról, hogy tíz napra visszaáll a határellenőrzés Szlovákia és Csehország között, a napokban ugyanakkor az osztrák kormány is bejelentette, hogy ellenőrzi a határátlépőket a Szlovákiával közös átkelőkön.

Az intézkedés szintén tíz napra szól, mint Gerhard Karner osztrák belügyminiszter elmondta, szeretnék elejét venni az embercsempészetnek, miután a közelmúltban megnőtt az országba érkező illegális bevándorlók száma.

Innsbruck

A fenyegetés miatt jelenleg hat másik EU-országban tartanak érvényben határellenőrzést:

Ausztria Szlovéniával és Magyarországgal közös határain is fel kell mutatni az okmányokat,

emellett Dánia az egyes szárazföldi határain valamint a Németországba és Svédországba induló kompjáratokkal rendelkező kikötőkben monitorozza az átkelőket.

Szintén érvényben van a határellenőrzés az Ausztriából Németországba és Franciaországba irányuló utakon, emellett a Norvégiát Németországgal, Dániával és Svédországgal összekötő kompjáratok kikötőiben valamint Svédország Unión belüli határain.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

európai unió | ausztria | határátlépés | magyarország | határátkelő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a nagyon egyszerű trükkel elkerülheted, hogy összegyűrődjenek a ruhák a bőröndben

Hiába az adventi vásár horrorárai, Budapest az egyik legolcsóbb város ezen a télen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram