Close
Épül a világ legnagyobb, küllők nélküli óriáskereke

Épül a világ legnagyobb, küllők nélküli óriáskereke

A tervek szerint 2027-re készül el a 180 méter magas Szöuli gyűrű, amely a koreai nemzeti egység iránti vágyat is megtestesíti.

A Sangam-negyedben nagy építkezések történtek, amikor a város a 2022 őszén lezajlott focivébére készült. Ez volt az események egyik központja, és ott található az egykori hulladéklerakóra épült Haneul (Ég) Park is. Ebben, a Han folyó mellett kap helyet az óriáskerék, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Közel lesz a stadionhoz, és közel lesz az észak-koreai határhoz is, amivel a városi önkormányzat az egységes koreai iránti vágyat szeretné demonstrálni.

A Haneul park

A megújuló energiával működő óriáskeréken harminchat, egyenként huszonöt ember befogadására alkalmas kabin lesz, és naponta akár 11 792 ember is megfordulhat rajta.

A küllők nélküli óriáskerék viszonylag új fejlesztésnek számít, a technológia az elmúlt éveknek köszönhető. Jelenleg a világ legnagyobbjával a kínai Weifang büszkélkedhet, ez 145 méter magas, a kilátókerekek világrekordját pedig az Ain Dubai tartja.

Itt pedig Európa talán leghátborzongatóbb óriáskerekét találjuk.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

Haneul park | szöul | óriáskerék | dél-korea | küllők nélkül

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom