Szükségállapotot hirdettek ki radioaktív sugárzás miatt, egyelőre még nem tudni, mi okozta a jelenséget Oroszországban

Oroszország távol-keleti nagyvárosában, a hatszázezer lakosú Habarovszkban a hatóságok szükségállapotot hirdettek, miután a város egy területén „sugárzó forrást” találtak - írja a Reuters-re hivatkozva a 444.hu.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség tájékoztatása szerint egy villanyoszlop közelében, lakóépületektől mintegy 2,5 kilométerre észleltek megemelkedett sugárzási szintet.

Hogy ezt mi okozhatta, arról még csak találgatást sem közölt az orosz hírügynökség.

Ahogyan azt sem, hogy a veszélyhelyzet konkrétan milyen intézkedéseket jelent, és miért kellett elrendelni annak fényében, hogy a helyi hatóságok tájékoztatása szerint senki sem sérült meg, senki sem volt sugárzásnak kitéve, és

„nincs veszélyben a polgárok egészsége”.

A sugárzás szintjét a következő két napban figyelemmel kísérik, és kivizsgálják a sugárzás forrását.

(Forrás: 444.hu, fotó: Getty)

sugárzás | radioaktivitás | oroszország | szükségállapot | radioaktív sugárzás

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom