Close
Újabb két magyar séf került a világ száz legjobbja közé!

Újabb két magyar séf került a világ száz legjobbja közé!

A The Best Chef Awards 2022-es shortlistjén már nem csupán Tóth Szilárd neve tűnik fel.

A Salt konyhafőnöke néhány héttel ezelőtt került fel a szűkített listára, a legújabb bejelentés pedig újabb dicsőséget szállít a magyar gasztronómiának,

merthogy a legjobb magyar étteremnek választott Stand párosa, Széll Tamás és Szulló Szabina is ott van a világ száz kiemelkedő séfje között!

A 2017-ben alapított díj a Michelin-csillaggal ellentétben az éttermek helyett a séfek teljesítményét figyeli. A The Best Chef Awards-ot azzal a céllal hozták létre, hogy bemutassa a világ gasztronómiai színterének legjobbjait; a jelenlegi kulcsszereplőket és az új generáció legígéretesebb tehetségeit. Küldetésként tekintenek arra, hogy a világ minden tájáról összegyűjtsék a gasztronómia rajongóit, közösséget alapítsanak, illetve létrehozzanak egy olyan platformot, amely hivatkozási pontként szolgálhat. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó séfekről először egy kétszáz nevet tartalmazó listát állítanak össze, amit aztán százasra szűkítenek.

A The Best Chef Awards oldalán röviden összefoglalják Szulló Szabina és Széll Tamás eddigi pályafutását. Az ismertető szerint a séfpáros 2007-ben kezdett dolgozni a budapesti Onyxban, a híres étterem négy évvel később máris Michelin-csillagot kapott. 2016-ban elhagyták az Onyxot, hogy egy év elteltével megnyissák a Stand25 Bisztrót, hogy egy olyan helyet hozzanak létre, ahol családias hangulatban élvezhetik a vendégek a hagyományos és modern magyar konyha legjobb fogásait. Második éttermük, a fine dining-vonalat követő Stand 2018-ban kapott csillagot.

A magyar gasztronómia tele van lehetőségekkel, Szulló Szabina és Széll Tamás a kezdetektől fogva fontosnak tartotta, hogy mindezt teljes szépségében és sokszínűségében bemutassa. Éttermeikben ugyanazzal a precizitással, pontossággal és eleganciával lehet találkozni, mint amivel a munkájukat végzik. Odafigyelnek a fenntartható fejlődésre, a terroirra, valamint a magyar termelőkkel való együttműködésre és ami talán a legfontosabb, az ízekre – írja a The Best Chef Awards hivatalos honlapja.

Étlapjuk elsősorban a hazai alapanyagokban rejlő lehetőségeket igyekszik kihasználni, bemutatva a magyar konyháról alkotott elképzelésüket, miközben ezzel együtt megfelel a modern kor és a kortárs gasztronómia elvárásainak. Egyszerű, jól átgondolt ételeket kínálnak, a hangsúlyt pedig a kiegyensúlyozott ízekre és a harmonizáló alapanyagokra helyezik. A minőség terén nem kötnek kompromisszumokat, ugyanakkor céljuk, hogy a vendégek valódi gasztroélményt kapjanak kényelmes és nyugodt környezetben. Konyhájukban dinamikus és szenvedélyes munka folyik, ételeiket pedig pompa nélkül, a legjobb magyar és európai borok kíséretében szolgálják fel – olvasható az ismertetőben.

(Forrás: The Best Chef Awards, fotók: Pálfi Balázs, Stand25)

 

 

 

szulló szabina | stand | top100 | the best chef awards | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Lesújtó képet festenek Magyarországról ezek az adatok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram