A The Best Chef Awards 2022-es shortlistjén már nem csupán Tóth Szilárd neve tűnik fel.
A Salt konyhafőnöke néhány héttel ezelőtt került fel a szűkített listára, a legújabb bejelentés pedig újabb dicsőséget szállít a magyar gasztronómiának,
merthogy a legjobb magyar étteremnek választott Stand párosa, Széll Tamás és Szulló Szabina is ott van a világ száz kiemelkedő séfje között!
A 2017-ben alapított díj a Michelin-csillaggal ellentétben az éttermek helyett a séfek teljesítményét figyeli. A The Best Chef Awards-ot azzal a céllal hozták létre, hogy bemutassa a világ gasztronómiai színterének legjobbjait; a jelenlegi kulcsszereplőket és az új generáció legígéretesebb tehetségeit. Küldetésként tekintenek arra, hogy a világ minden tájáról összegyűjtsék a gasztronómia rajongóit, közösséget alapítsanak, illetve létrehozzanak egy olyan platformot, amely hivatkozási pontként szolgálhat. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó séfekről először egy kétszáz nevet tartalmazó listát állítanak össze, amit aztán százasra szűkítenek.
A The Best Chef Awards oldalán röviden összefoglalják Szulló Szabina és Széll Tamás eddigi pályafutását. Az ismertető szerint a séfpáros 2007-ben kezdett dolgozni a budapesti Onyxban, a híres étterem négy évvel később máris Michelin-csillagot kapott. 2016-ban elhagyták az Onyxot, hogy egy év elteltével megnyissák a Stand25 Bisztrót, hogy egy olyan helyet hozzanak létre, ahol családias hangulatban élvezhetik a vendégek a hagyományos és modern magyar konyha legjobb fogásait. Második éttermük, a fine dining-vonalat követő Stand 2018-ban kapott csillagot.
A magyar gasztronómia tele van lehetőségekkel, Szulló Szabina és Széll Tamás a kezdetektől fogva fontosnak tartotta, hogy mindezt teljes szépségében és sokszínűségében bemutassa. Éttermeikben ugyanazzal a precizitással, pontossággal és eleganciával lehet találkozni, mint amivel a munkájukat végzik. Odafigyelnek a fenntartható fejlődésre, a terroirra, valamint a magyar termelőkkel való együttműködésre és ami talán a legfontosabb, az ízekre – írja a The Best Chef Awards hivatalos honlapja.
Étlapjuk elsősorban a hazai alapanyagokban rejlő lehetőségeket igyekszik kihasználni, bemutatva a magyar konyháról alkotott elképzelésüket, miközben ezzel együtt megfelel a modern kor és a kortárs gasztronómia elvárásainak. Egyszerű, jól átgondolt ételeket kínálnak, a hangsúlyt pedig a kiegyensúlyozott ízekre és a harmonizáló alapanyagokra helyezik. A minőség terén nem kötnek kompromisszumokat, ugyanakkor céljuk, hogy a vendégek valódi gasztroélményt kapjanak kényelmes és nyugodt környezetben. Konyhájukban dinamikus és szenvedélyes munka folyik, ételeiket pedig pompa nélkül, a legjobb magyar és európai borok kíséretében szolgálják fel – olvasható az ismertetőben.
(Forrás: The Best Chef Awards, fotók: Pálfi Balázs, Stand25)
szulló szabina | stand | top100 | the best chef awards | étterem
Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is
Lesújtó képet festenek Magyarországról ezek az adatok

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!