Újabb két magyar séf került a világ száz legjobbja közé!

A The Best Chef Awards 2022-es shortlistjén már nem csupán Tóth Szilárd neve tűnik fel.

A Salt konyhafőnöke néhány héttel ezelőtt került fel a szűkített listára, a legújabb bejelentés pedig újabb dicsőséget szállít a magyar gasztronómiának,

merthogy a legjobb magyar étteremnek választott Stand párosa, Széll Tamás és Szulló Szabina is ott van a világ száz kiemelkedő séfje között!

A 2017-ben alapított díj a Michelin-csillaggal ellentétben az éttermek helyett a séfek teljesítményét figyeli. A The Best Chef Awards-ot azzal a céllal hozták létre, hogy bemutassa a világ gasztronómiai színterének legjobbjait; a jelenlegi kulcsszereplőket és az új generáció legígéretesebb tehetségeit. Küldetésként tekintenek arra, hogy a világ minden tájáról összegyűjtsék a gasztronómia rajongóit, közösséget alapítsanak, illetve létrehozzanak egy olyan platformot, amely hivatkozási pontként szolgálhat. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó séfekről először egy kétszáz nevet tartalmazó listát állítanak össze, amit aztán százasra szűkítenek.

A The Best Chef Awards oldalán röviden összefoglalják Szulló Szabina és Széll Tamás eddigi pályafutását. Az ismertető szerint a séfpáros 2007-ben kezdett dolgozni a budapesti Onyxban, a híres étterem négy évvel később máris Michelin-csillagot kapott. 2016-ban elhagyták az Onyxot, hogy egy év elteltével megnyissák a Stand25 Bisztrót, hogy egy olyan helyet hozzanak létre, ahol családias hangulatban élvezhetik a vendégek a hagyományos és modern magyar konyha legjobb fogásait. Második éttermük, a fine dining-vonalat követő Stand 2018-ban kapott csillagot.

A magyar gasztronómia tele van lehetőségekkel, Szulló Szabina és Széll Tamás a kezdetektől fogva fontosnak tartotta, hogy mindezt teljes szépségében és sokszínűségében bemutassa. Éttermeikben ugyanazzal a precizitással, pontossággal és eleganciával lehet találkozni, mint amivel a munkájukat végzik. Odafigyelnek a fenntartható fejlődésre, a terroirra, valamint a magyar termelőkkel való együttműködésre és ami talán a legfontosabb, az ízekre – írja a The Best Chef Awards hivatalos honlapja.

Étlapjuk elsősorban a hazai alapanyagokban rejlő lehetőségeket igyekszik kihasználni, bemutatva a magyar konyháról alkotott elképzelésüket, miközben ezzel együtt megfelel a modern kor és a kortárs gasztronómia elvárásainak. Egyszerű, jól átgondolt ételeket kínálnak, a hangsúlyt pedig a kiegyensúlyozott ízekre és a harmonizáló alapanyagokra helyezik. A minőség terén nem kötnek kompromisszumokat, ugyanakkor céljuk, hogy a vendégek valódi gasztroélményt kapjanak kényelmes és nyugodt környezetben. Konyhájukban dinamikus és szenvedélyes munka folyik, ételeiket pedig pompa nélkül, a legjobb magyar és európai borok kíséretében szolgálják fel – olvasható az ismertetőben.

(Forrás: The Best Chef Awards, fotók: Pálfi Balázs, Stand25)

 

 

 

széll tamás | the best chef awards | szulló szabina | top100 | nemzetközi

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom