Close
Batman és Pókember a kukában, az igazi hősök az egészségügyi dolgozók

Batman és Pókember a kukában, az igazi hősök az egészségügyi dolgozók

Legalábbis Banksy legújabb alkotásában. 

Az anonimitásban maradó híres brit graffitiművész szuperhősnek festette meg a koronavírus-járvány idején emberfelettit nyújtó nővéreket.

Az egy négyzetméteres, majdnem teljesen monokróm festmény a Game Changer címet kapta, és egy southamptoni kórházban állították ki. A járvány lecsendesedését követően aukcióra bocsátják majd, a befolyt összeg brit egészségügyi civil szervezetekhez kerül. Banksy üzenetet is mellékelt a szuperhős nővérfigurával játszó kisfiút ábrázoló műhöz: “Köszi mindenkinek azért, amit csináltok. Remélem, feldobja kicsit a napjaitokat, még akkor is, ha csak fekete és fehér.”

Paula Head, a kórház vezetője elmondta, óriási megtiszteltetés számukra, amiért Banksy az ő intézményüket választotta, és hatalmas erkölcsi támogatást jelent a kép az intézményben dolgozóknak. Az alkotás arra inspirálja őket, hogy megálljanak egy kicsit, és átgondolják ezt a példátlan helyzetet.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Highsnobiety)

koronavírus | graffiti | szuperhős | Banksy | festmény

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram