Close
Batman és Pókember a kukában, az igazi hősök az egészségügyi dolgozók

Batman és Pókember a kukában, az igazi hősök az egészségügyi dolgozók

Legalábbis Banksy legújabb alkotásában. 

Az anonimitásban maradó híres brit graffitiművész szuperhősnek festette meg a koronavírus-járvány idején emberfelettit nyújtó nővéreket.

Az egy négyzetméteres, majdnem teljesen monokróm festmény a Game Changer címet kapta, és egy southamptoni kórházban állították ki. A járvány lecsendesedését követően aukcióra bocsátják majd, a befolyt összeg brit egészségügyi civil szervezetekhez kerül. Banksy üzenetet is mellékelt a szuperhős nővérfigurával játszó kisfiút ábrázoló műhöz: „Köszi mindenkinek azért, amit csináltok. Remélem, feldobja kicsit a napjaitokat, még akkor is, ha csak fekete és fehér.”

Paula Head, a kórház vezetője elmondta, óriási megtiszteltetés számukra, amiért Banksy az ő intézményüket választotta, és hatalmas erkölcsi támogatást jelent a kép az intézményben dolgozóknak. Az alkotás arra inspirálja őket, hogy megálljanak egy kicsit, és átgondolják ezt a példátlan helyzetet.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Highsnobiety)

nővér | festmény | Banksy | szuperhős | művész

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom