Close
Batman és Pókember a kukában, az igazi hősök az egészségügyi dolgozók

Batman és Pókember a kukában, az igazi hősök az egészségügyi dolgozók

Legalábbis Banksy legújabb alkotásában. 

Az anonimitásban maradó híres brit graffitiművész szuperhősnek festette meg a koronavírus-járvány idején emberfelettit nyújtó nővéreket.

Az egy négyzetméteres, majdnem teljesen monokróm festmény a Game Changer címet kapta, és egy southamptoni kórházban állították ki. A járvány lecsendesedését követően aukcióra bocsátják majd, a befolyt összeg brit egészségügyi civil szervezetekhez kerül. Banksy üzenetet is mellékelt a szuperhős nővérfigurával játszó kisfiút ábrázoló műhöz: “Köszi mindenkinek azért, amit csináltok. Remélem, feldobja kicsit a napjaitokat, még akkor is, ha csak fekete és fehér.”

Paula Head, a kórház vezetője elmondta, óriási megtiszteltetés számukra, amiért Banksy az ő intézményüket választotta, és hatalmas erkölcsi támogatást jelent a kép az intézményben dolgozóknak. Az alkotás arra inspirálja őket, hogy megálljanak egy kicsit, és átgondolják ezt a példátlan helyzetet.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Highsnobiety)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom