Könnyen becsavarodik az ember, amint kiteszi a lábát erre az utcára

A NÓS kanadai dizájniroda nagyon különleges fizimiskát kölcsönzött a Montreali Szépművészeti Múzeum melletti Avenue du Musee utcának.

A trükkös felfestés nevet is kapott: Mozgó dűnék – a címválasztás pedig nemcsak művészi, hanem gyakorlati értelemben is nagyon helytálló. A járókelők ugyanis testközelből tapasztalhatják meg, milyen az utcára feszített optikai csalódás, és milyen érzés megélni, amint a lábuk alatt „görbül meg a tér”.

Az alkotáson fényvisszaverő gömböket helyeztek el, amelyek a Montreali Szépművészeti Múzeum különböző épületrészeit szimbolizálják, és mellesleg a geometriai formákkal együtt igencsak rásegítenek az optikai illúzióra. Föntről és messziről nézve az egész úgy fest, mint egy kiöntött tejeskávé, de amint közelebb érünk a felfestéshez, az utca kezd átalakulni:

a formák táncolni kezdenek, a sétány pedig életre kel és destabilizálódik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Contemporist)

Avenue du Musee | Mozgó dűnék | optikai csalódás | montreal | Montreali Szépművészeti Múzeum

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom