Close
Ilyen az, amikor táncosok fedeznek fel egy elhagyatott úszómedencét

Ilyen az, amikor táncosok fedeznek fel egy elhagyatott úszómedencét

Egy elhagyatott tornaterem a színhelye a test és a tér párhuzamos felfedezésének az Üres című táncfilmben, mely Gerard Montero barcelonai rendező és Paloma Muñoz koreográfus együttműködéséből született.

Mint a rendező elmondta, a film a tánc körüli ötleteket fedezi fel, és a jelentőséget, amit a mozgásnak tulajdonítunk, amit nem lehet mindig könnyen megmagyarázni.

Az uszoda üres terében felfedeztük a test mozgásának költői potenciálját, és azt, hogy hogyan hat a tér a megformálásra.

A koreográfiában a szimmetriával játszottunk, az egyenes vonaltól a spirálig, ahol a testek addig mozognak, míg szinte eltűnnek“ tette hozzá.

Így néz ki egy felszabadító tánc Budapest háztetőin, így pedig egy lélegzetelállító flamencotánc, amely úgy mutatja be a fővárost, ahogy még nem láthattad.

(Forrás: Nowness, kép: Unsplash)

táncfilm | koreográfia | tánc | video | uszoda

FOLYTASD EZZEL

Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

Látványos videó mutatja meg, hogyan lett Isztambul két kontinens szerelemgyereke

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram