Close
Ilyen az, amikor táncosok fedeznek fel egy elhagyatott úszómedencét

Ilyen az, amikor táncosok fedeznek fel egy elhagyatott úszómedencét

Egy elhagyatott tornaterem a színhelye a test és a tér párhuzamos felfedezésének az Üres című táncfilmben, mely Gerard Montero barcelonai rendező és Paloma Muñoz koreográfus együttműködéséből született.

Mint a rendező elmondta, a film a tánc körüli ötleteket fedezi fel, és a jelentőséget, amit a mozgásnak tulajdonítunk, amit nem lehet mindig könnyen megmagyarázni.

Az uszoda üres terében felfedeztük a test mozgásának költői potenciálját, és azt, hogy hogyan hat a tér a megformálásra.

A koreográfiában a szimmetriával játszottunk, az egyenes vonaltól a spirálig, ahol a testek addig mozognak, míg szinte eltűnnek“ tette hozzá.

Így néz ki egy felszabadító tánc Budapest háztetőin, így pedig egy lélegzetelállító flamencotánc, amely úgy mutatja be a fővárost, ahogy még nem láthattad.

(Forrás: Nowness, kép: Unsplash)

uszoda | táncfilm | tánc | video | koreográfia

FOLYTASD EZZEL

A tökéletes őszi úti célt keresed? Van egy ötletünk!

6K felbontásban kel életre Ázsia leglüktetőbb világvárosa

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom