Tanulmány készült arról, volt-e értelme a Covid-korlátozásoknak

Alighogy Kanada eltörölte a beutazási korlátozásokat, megjelent a tanulmány, amelyben az országnak a járvány idején hozott utazási intézkedéseit vizsgálta négy, fertőző betegségekre és járványkezelésre specializálódott orvos.

A tanulmány szerint az érkezéskor és induláskor kötelező teszt, a karantén, az utazási figyelmeztetések és más szigorítások valójában nem csökkentették a vírus variánsainak terjedését az országban.

Hasonló következtetésre jutott egy júliusi tanulmány is, amelyet a brit kormány rendelt meg az ország közlekedésilámpa-rendszeréről. Ebből a vizsgálatból ugyanakkor az országvezetés végül mégsem vont le messzemenő következtetéseket arra nézve, hogy mennyire működött a rendszer, és megérte-e a befektetett pénzt valamint a vele járó fennakadásokat.

Hogy ebből az utóbbi tanulmányból mennyire vonhatunk le érvényes következtetést, azt árnyalja a tény, hogy a Kanadai Turisztikai Ipari Szövetség és a Kanadai Utazási és Turisztikai Kerekasztal megrendelésére készült.

A kutatók azzal érvelnek, hogy utólag – vagyis több mint két évnyi elemzés távlatából –

nem volt tudományos alapja annak, hogy az utazás során és a turisztikai ágazatban szigorúbb egészségügyi intézkedéseket alkalmazzanak, mint más iparágakban.

Mint Dr. Zain Chagla, fertőző betegségekre specializálódott orvos és a McMaster Egyetem docense elmondta, elég idő telt el ahhoz, hogy tudományos értékelést készítsenek az utazási korlátozások sikerességéről. A tanulmány szerint „a legjobb esetben az utazási korlátozások néhány nappal késleltethetik egy aggodalomra okot adó variáns hatását”.

Azt is megállapították, hogy nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy az indulás előtt és érkezéskor végzett teszt és a megfigyelés jelentős hatással volt a helyi fertőzésekre. Úgy gondolják, hogy az olyan alternatív intézkedések, mint például a szennyvízvizsgálat, az említetteknél hatékonyabb mechanizmusok a variánsok azonosítására, miközben nem okoznak kényelmetlenséget az utazóknak, és nem igényelnek jelentős erőforrásokat.

A korlátozások megszűnésével szabaddá vált az út az északi fényt megcsodálni vágyó turisták előtt is.

(Forrás: Skift, képek: Getty Images)

covid | koronavírus | korlátozó intézkedések | tanulmány | intézkedések

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom