Teresa Berger, a Design Academy Eindhoven végzős hallgatója újragondolta az étkezést. Nem is akárhogy.
Beyond Taste névre keresztelte el a nyolc darabból álló termékcsaládját, mellyel az alapanyagok eredetére, valamint az ételek elkészítésére és felszolgálására szeretné (vissza)irányítani a figyelmet – írja a Dezeen.
A koncepció ötletével kapcsolatban Teresa Berger azt mondta, manapság egyre többen élnek városi környezetben, miközben nem igazán vannak tisztában azzal, hogyan kerül az étel a tányérjukra, vagy egyáltalán mit is fogyasztanak. Szerinte már rég elvesztett a klasszikus étkezés rituáléja, nem szánunk rá elég időt – reggel általában a nagy rohanás közepette csak bekapunk valamit, esténként pedig vacsora közben a közösségi médiát bújjuk és filmeket nézünk.
Hogy némiképp visszahozza az étkezések hangulatát és élményét, Berger apró hangszórót épített be egy kerámiából készült desszerttálba, a technológiát pedig beágyazta egy 3D-nyomtatással megalkotott gumikapszulába. A Sound Donut, vagyis a Hangfánk egy 2010-es oxfordi tanulmányra épül, amely szerint a hang képes befolyásolni a falatozó ember által érzett édes és keserű ízeket.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Dezeen)
kerámia | Teresa Berger | hang | ízek | étkezés
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!