Bizarr társkereső app készült Bécsben: méheknek és virágoknak

Alsó- és Felső-Ausztria után már Bécsben is működik a társkereső szolgáltatás méheknek és virágoknak. A kertészek, borászok és más földtulajdonosok bejelenthetik, hova várják a méheket, a méhészek pedig egy időre odaköltöztethetik a méhkasaikat.

Hogyan találják meg a méhek a virágokat? Hát randiappon keresztül! – Bécsben legalábbis. Alsó- és Felső-Ausztria után ugyanis az osztrák fővárosban is elindult a Bienenwanderbörse, ami egy társkereső szolgáltatás méhek és virágok számára. Az ingyenes online platformot a Bécsi Agrárkamara üzemelteti, és méhészek és földtulajdonosok egyaránt regisztrálhatnak rá.

Mostantól online platform segíti méhek és virágok egymásra találását Bécsben © LK Wien/karinnussbaumer.com

Az online térképen a kertészek, borászok vagy nagy zöldterületekkel rendelkező cégek, önkormányzatok megadhatják, hova várják a méheket, a méhészek pedig a virágzás idejére odaköltöztetik a méhkasaikat.

A dolog fordítva is működik: a méhészek is jelezhetik, hogy például repce- vagy napraforgóültetvényt keresnek méheik számára. A haszon így kölcsönös, hiszen a helybe vitt méhek több növényt tudnak beporozni, ami több termést jelent.

© LK Wien/karinnussbaumer.com

Az osztrák főváros hétszáz méhésze pedig több mézre számíthat, amit aztán a bécsiek ehetnek meg.

Méhek miatt nem tudott felszállni egy utasszállító

Tavaly tavasszal sokkal kellemetlenebb okokból kerültek a méhek a radarunkra: a Delta Air Lines egyik gépe – amely a houstoni reptérről indult volna Atlantába – órákon át nem tudott felszállni egy méhraj miatt. A légitársaság nem közölte, hogy pontosan milyen módszert vetettek be, de állítólag nemcsak a gép, hanem a méhek épsége is fontos szempont volt. Méhrajok rendkívül ritkán vernek tanyát repülőkön, ám időnként mégis előfordul.

(Forrás: Bécs Város | Nemzetközi Irodák – Budapest, fotó: © LK Wien/karinnussbaumer.com)

applikáció | társkereső | bécs | méh | környezetvédelem

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom