Close
Újabb magyar siker a dizájnszakma Oscarján: egy formás karóráért kapott díjat Telekes Tamás

Újabb magyar siker a dizájnszakma Oscarján: egy formás karóráért kapott díjat Telekes Tamás

Kiválóan szerepeltek idén a magyarok  a Red Dot Awardson, Miklósi Ádám és Koczka Kristóf után Telekes Tamás is rangos díjat kapott.

A dizájner a Design Concept kategóriában egy karóra-koncepcióval érdemelte ki az elismerést.

“A Line karóra koncepcióját az egyszerű, természetes formák és a parametrikus építészet ihlette. Ezek a természetes és lágy, szabályos, mégis izgalmas vonalak fontos szerepet játszottak az óra testének alakításában. Nemcsak formailag, hanem gondolatilag is visszautal az eltelt időre, ami nélkülözhetetlen volt a természet lenyűgöző formáinak létrehozásában. A szokásos órajelek tulajdonságainak átalakításával a rendszeres és modern bordázat lehetővé teszi az idő leolvasását. A színváltozatok megalkotásakor a természet pasztell színei kerültek előtérbe, melyek könnyedek és elegánsak” – mutatja be a díjnyertes karóratervet Telekes Tamás, az Abstrct Group vezető tervezője.

A dizájner elárulta, hogy bár a projekt még csak papíron és digitálisan létezik, a díj előtt is nagy volt az érdeklődés iránta az online felületeken – és nem csupán az egyéni felhasználók között, hanem egy külföldi óragyártó is megkereste.

“Ezek után támadt az a  gondolatom, hogy nevezzem az órát, és megmérettessem nemzetközi szinten. A következő lépés a megvalósítás lesz, de egyelőre még nagyon az elején tart ez a fázis” – mondta Telekes Tamás.

A Red Dot Award Design Concept díjátadó a 2020-as évhez hasonlóan idén is elmarad, a járvány miatt 2021-ben  online keretek között ünneplik meg a győzteseket október 20–21-én.

A nyertesek a nyár közepén értesültek a sikerükről, a díjat hivatalosan szeptemberben kapták meg. Idén negyvenkilenc országból több mint négyezren neveztek.

Red Dot Awardra az évek során ráragadt a “dizájnszakma Oscar-díja” elnevezés, mert ez az egyetlen olyan díj, amely nem csupán a szakmabeliek számára lehet ismert, hiszen a logóját világsikerű termékek csomagolásán láthatjuk viszont. Jelentősen kimutatható a gazdaságra gyakorolt hatása: könnyebben eladható és sokkal jobban fogy egy Red Dot-plecsnivel ellátott termék.

(Fotók: Telekes Tamás)

magyar | telekes tamás | red dot | siker | díjnyertes

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram