Close
Tematikus rolleres városi túrákat indít az Iparművészeti Múzeum

Tematikus rolleres városi túrákat indít az Iparművészeti Múzeum

A Városliget környékét lehet bejárni, valamint megismerni az izgalmas múltú művészek történeteit és régi házait. Rolleren!

Tematikus rolleres városi sétákat indít az Iparművészeti Múzeum a Városliget környékén; a szervezők elmondása szerint a különleges programon elsősorban a tizenkilencedik századi művészek házai ismerhetők meg, valamint

érdekes történetek derülnek ki Budapest híres színészeiről, képzőművészeiről, iparművészeiről és íróiról.

A Városligeti fasor és az Andrássy út környékét bejáró túrák nyomán megismerhetők az egykor a környéken élő hírességek Budapestje.

A rolleres séta során az egyik legjelentősebb tizenkilencedik századi polgári műgyűjtő, Ráth György otthonába is betekinthetnek a résztvevők, a szervezők bemutatják azt is, milyen különleges tárgyakat gyűjtött, és hogyan rendezte be a villáját.

Mint írják, az egyik első alkalommal, pénteken Joó Julianna művészettörténész és Cselovszki Zoltán építész, az IMM főigazgatója kalauzolja körbe a tematikus túrán résztvevőket. A sétához partnerük, a Rollguide biztosít elektromos rollereket, de lehet csatlakozni saját rollerrel, kerékpárral vagy akár gyalogosan is. A séta a Ráth-villa kertjéből indul.

A séták időpontjai: szeptember 13., szeptember 27., október 18. és november 22. A programon kizárólag előreváltott jeggyel lehet részt venni tizennégy éves kor felett, és érdemes időben jelentkezni, ugyanis a rollerek száma (ha nincs sajátod) korlátozott. Szerintünk elég jó őszi programnak hangzik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

ház | villa | művészet | Andrássy út | városliget

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram