Close
Tematikus rolleres városi túrákat indít az Iparművészeti Múzeum

Tematikus rolleres városi túrákat indít az Iparművészeti Múzeum

A Városliget környékét lehet bejárni, valamint megismerni az izgalmas múltú művészek történeteit és régi házait. Rolleren!

Tematikus rolleres városi sétákat indít az Iparművészeti Múzeum a Városliget környékén; a szervezők elmondása szerint a különleges programon elsősorban a tizenkilencedik századi művészek házai ismerhetők meg, valamint

érdekes történetek derülnek ki Budapest híres színészeiről, képzőművészeiről, iparművészeiről és íróiról.

A Városligeti fasor és az Andrássy út környékét bejáró túrák nyomán megismerhetők az egykor a környéken élő hírességek Budapestje.

A rolleres séta során az egyik legjelentősebb tizenkilencedik századi polgári műgyűjtő, Ráth György otthonába is betekinthetnek a résztvevők, a szervezők bemutatják azt is, hogy milyen különleges tárgyakat gyűjtött és hogyan rendezte be a villáját.

Mint írják, az egyik első alkalommal, pénteken Joó Julianna művészettörténész és Cselovszki Zoltán építész, az IMM főigazgatója kalauzolja körbe a tematikus túrán résztvevőket. A sétához partnerük, a Rollguide biztosít elektromos rollereket, de lehet csatlakozni saját rollerrel, kerékpárral vagy akár gyalogosan is. A séta a Ráth-villa kertjéből indul.

A séták időpontjai: szeptember 13, szeptember 27, október 18 és november 22. A programon kizárólag előreváltott jeggyel lehet részt venni tizennégy éves kor felett és érdemes időben jelentkezni, ugyanis a rollerek száma (ha nincs sajátod) korlátozott. Szerintünk elég jó őszi programnak hangzik, főleg, hogy mennyire szépül a Városliget.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom