Macskajaj, dj, jó magyar bor, street food és gourmet-ételek is várnak bennünket a végtelennek tűnő korlátozások utáni első enyhítéseket megünneplő terasznyitókon.
Hazai ízek és végtelen jóságok
A Szék Restaurant & Bar csütörtökre tervezi terasznyitóját, és rögtön újdonságok sorával csalogatják a vendégeket. Lesznek erdélyi és magyar alapanyagokból készült székely gourmet fogások, bar foodok és snackek, hargitai ízes tálak, brutális erdélyi sajtok, padlizsánkrém és malaccsülök, ha pedig ez nem lenne elég, roston sült kecskesajtot, kukoricadarában sült pisztrángot és isteni madártejet is ehetünk.
A KisBírótól megszokhattuk már, hogy mindig valami különleges, de autentikus meglepetéssel készülnek. Szombaton és vasárnap Csipkés Sándor ül majd a zongoránál egy nagybőgő és hegedű kíséretében, de ami még talán ennél is fontosabb:
verhetetlen ételekkel nyitják újra a teraszt. Lesz halászé, cigánykáposzta, pörkölt, bodag, szilvalekváros gombóc, és az ígéretek szerint végtelen bor, pezsgő és pálinka.
Partihangulat és street food
A Kiosk Budapest egyelőre nem árulja el, hogy mi és mikorra várható az újranyitáskor, azt azonban a közösségi oldalukon már egyértelművé tették, hogy nagy erőkkel készülnek a vendégek fogadására.
Sőt, már a teljes nyitásra várva beszereztek egy speciális légszűrő rendszert is, hogy a belteret is biztonságossá tegyék. Szintén csak a madarak csiripelnek arról is, hogy a Déryné Bistro valóban meg fogja adni a módját terasznyitásnak, és egy dj-vel ünnepelnek majd.
Az azonban biztos, hogy ha minden jól alakul és átlépjük azt a bizonyos 3,5 milliós oltási számot, a Bestia csütörtökön újra megnyitja a teraszát, és úgy tudjuk, szintén egy ismert dj felelhet a hangulatért. A Mad Kert is kitesz magáért, egy háromnapos grand openingre készülnek a hétvégén. A tervek szerint tizenhárom csappal nyitják meg a szezont a kertben, ráadásul több alkoholmentes opcióval is várják majd a vendégeket. Lesz MadX csapon, és szokás szerint street food is köszönhetően a Zabáljcsak BBQ-nak. A nagy nyitásra pénteken és szombaton 16:00 és 21:30 között, vasárnap pedig 14:00 és 20:00 között készülnek.
A város felett is újraindul az élet
Az Aria Hotel Budapest tetején, a Szent István Bazilika mellett található High Note SkyBar rooftop teraszára is visszatérhet az élet. A bármenüre és ütős koktélokra vágyók kifinomult környezetbe térhetnek vissza hétköznaponként, hétfő és kedd kivételével 16 és 21:30, hétvégén pedig 12 és 21:30 között.
Vasárnaptól lehet hivatalosan is foglalni mától a Leo Rooftop Budapest tetőteraszára is, amit szombaton nyitnak. Teljes itallappal (előnyben a signature italok) és étlappal indul a Clark Ádám téri bárban, mintha mi sem történt volna; a csapat is 90%-ban a korábbi team, így ismerős arcokkal találkozhatnak majd a vendégek a visszatéréskor.
Mindennap nyitva lesznek 12:00–21:30 között, és egész nap elérhető lesz minden az étlapról, itallapról is. Az időjárás nem fog bezavarni, mert a fedés megmaradt, és továbbra is mozgatható lesz minden – árnyékolás, fedés, oldalfalak –, szóval esőben is vár a Leo.
A terasznyitásra vonatkozó szabályokról, nyitvatartási időkről és egyéb részletekről itt írtunk.
(Fotók: Boldog Attila, High Note Sky Bar, Getty Images)
terasz | gasztronómia | nyitó | ajánló | esemény | rooftop bár
A modern luxus nyomában a Range Roverrel
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!