Természetes szájápolás

Tudatosság és természetességre való törekvés. Ezek a fogalmak már évek óta a köztudatban vannak. Szükség van rá általánosságban és szükség van rá a testápolásban is. A szájápolás valahogyan mostoha területe ennek az irányzatnak, pedig nagyon egyszerű alapanyagokból jó minőségű és hatásfokú termékek készülhetnek.

 

Miért jó, ha természetes?

 

Különösen fontos a természetesség a szájápolásban, hiszen a szájüreget borító nyálkahártyán keresztül pillanatok alatt felszívódhat minden, ami a fogkrémben, szájvízben található. Ha természetes alapanyagokból készült termékeket használunk, akkor csökkentjük annak a kockázatát, hogy valami egészségkárosító alapanyagot vigyünk be a szervezetünkbe. Érdemes utána olvasni a BIOLA Webshopnál kapható természetes ápolószerek előnyeinek.

 

Kik nem a barátaink a szájápolásban?

 

A fogkrémek ugyanattól a típusú tenzidtől habzanak, mint a sampon, a tudsürdő, vagy éppen az SLES és SLS-től. Ez egy nagyon hatékony tisztításra alkalmas alapanyag, de a szájüregben használva szárít, gyengíti a nyálkahártya ellenálló képességét.

 

Az egyes termékekben használt mikro műanyag gyöngyök vagy éppen az antibakteriális alapanyagok sem tesznek jót hosszútávon az egészségünknek és a környezetnek.

 

Mi van a természetes szájápolási termékekben?

 

Érdekes módon a természetes fogápolók állhatnak csupán 2-3 hétköznapi összetevőből és illóolajokból is állhatnak. Ilyen a kozmetikai agyag, ami gyengéden tisztít. Vagy éppen a körültekintéssel adagolt szódabikarbóna, amit a fogkrémben alkalmazva kissé fehéríti is a fogakat. A só, illóolajok és növényi kivonatok mind hasznos hatóanyagai a természetes fogkrémeknek, szájvizeknek.

 

Változatos forma

 

A természetes fogápolásban találkozhatunk fogporokkal. Ezekbe vizes fogkefét mártunk, és így használjuk. Nagy előnye, hogy nem romlik meg, és az alapanyagok gyengéden tisztítanak. A fogpor már tabletta alakban is elérhető.

 

A megszokott krém formából többféle állagú természetes terméket is találhatunk, ezek egyik közös tulajdonsága, hogy egyáltalán nem vagy csak kicsit habzanak.

 

Alapanyagok mellett hatóanyagok

 

Fontos, hogy tiszta legyen a fogunk, de sokszor szükségünk van hatóanyagokra is, akár a megelőzés, akár egy probléma orvoslása a cél.

 

Érdemes olyan terméket választani, amiben a nekünk megfelelő hatóanyagok is vannak. A sók például támogatják a nyálkahártya működését, és enyhén antibakteriális. A bíbor kasvirág kivonata az íny egészségét erősíti. A menta nemcsak finom, és jó leheletet ad, de antibakteriális és vírusölő hatása is van.

 

A tudatosság nagyon fontos a szájápolásban. Nézzük meg, hogy milyen összetevőkből áll a termék, ami használunk, és igyekezzünk olyat választani, ami a javunkat szolgálja. Kerüljük, ha csak lehet az SLS (sodium laureth sulfate) tartalmú termékeket, hogy védjük a száj nyálkahártyáját. Ha sikerül nem műanyag alapú fogkefét beszerezni, az még egy plusz előny!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom