Szorosan kapcsolódik az ember a szülőföldjéhez

Az idős emberek talán még szorosabb kapcsolatot ápolnak szülőföldjükkel és a természettel. Ezen a gondolaton indult el Karoline Hjorth és Riitta Ikonen, akik egy egyedi projekt keretein belül gyönyörű és megkapó fotókat készítettek karakterekről, akik szó szerint a környezetükbe olvadnak. 

2011-ben kezdődött minden, amikor elsősorban az északi népek természethez való viszonyát kutatták és jelenítették meg egy sorozattal. Több mint száz portrét készítettek ekkor.

Mindegyik képen egy modern karaktert mutattak be, aki egy speciális ruha segítségével a környezetbe simul.

Ezek a hol monumentális, hol visszafogottabb, de nagyon ötletes maskarák élettörténetüket, szakmájukat, hivatásukat is bemutatják.

Akad közöttük keramikus művész, kőbe szorulva, vagy nyugdíjas divatfotós is, kényelmetlen és szúrós ruhába csomagolva.

A két művész szerint modelljeik igen komolyan készültek a fotózásokra, és nagyon megható volt, ahogy a legtöbbjük teljesen átszellemült, és magáénak tudta az egész projektet.

Ez a harmónia és meggyőződés átjön a fotókról. Van, akit csupán mohákkal fedtek, de olyan úr is akadt, akire komplett jégtömböket installáltak Grönlandon.

A sorozatok analóg géppel készültek, és sok kitartást, türelmet igényeltek a felhasznált anyagok, az időjárás viszontagságai miatt is. A két alkotó Kickstarter-kampányt indított az új sorozat elkészítésének finanszírozására, melyhez bármilyen művészet- és természetszerető csatlakozhat.

Ez is érdekelhet:

A Fendi új lookbookjában a kertünk a kifutó

Bukolikus környezetben és stílusos Fendi szettekben kertészkednek a modellek ebben a pazar lookbookban. Nem tudjuk, hogy ruhavásárláshoz vagy gyümölcsszedéshez támadt-e nagyobb kedvünk.

(Fotók: Thisiscolossal) 

természet | művészeti projekt | anyatermészet | fotózás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom